Κακός οιωνός; Χάθηκε το ένα από τα κοράκια του Πύργου του Λονδίνου- Τι λέει ο θρύλος

Κακός οιωνός; Χάθηκε το ένα από τα κοράκια του Πύργου του Λονδίνου- Τι λέει ο θρύλος Facebook Twitter
Εξαφανίστηκε η Μερλίνα, η «βασίλισσα» των κορακιών στον Πύργο του Λονδίνου (Πηγή φωτό Twitter)
0

Ένα από τα κοράκια στον Πύργο του Λονδίνου έχει εξαφανιστεί και εκτιμάται πλέον ότι είναι νεκρό, κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως... κακός οιωνός για τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον θρύλο, τα κοράκια στον Πύργο πρέπει να είναι τουλάχιστον έξι διαρκώς. Σε διαφορετική περίπτωση θα «πέσει» ο Πύργος και όλο το βασίλειο.

Εδώ και εβδομάδες δεν έχει εμφανιστεί η Μερλίνα, που μπήκε στο εν λόγω σμήνος το 2007. Πρόκειται για τη «βασίλισσα» των κορακιών στον Πύργο του Λονδίνου. «Η συνεχιζόμενη απουσία της μας δείχνει ότι δυστυχώς ίσως πέθανε», δήλωσε εκπρόσωπος του Πύργου του Λονδίνου. «Η Μερλίνα ήταν η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος, η βασίλισσα των κορακιών του Πύργου», συμπλήρωσε.

Ο βασιλιάς Κάρολος Β' θεωρείται πως ήταν ο πρώτος μονάρχης που όρισε με διάταγμα ότι πρέπει να υπάρχουν συνεχώς στον Πύργο του Λονδίνου κοράκια. Όταν εκεί έμεινε μόνο ένα ο Ουίνστον Τσόρτσιλ έδωσε εντολή να δημιουργηθεί ένα σμήνος με τουλάχιστον έξι κοράκια, σύμφωνα με το BBC.

Αρκετοί από τους θρύλους συνδέουν τα κοράκια με τον Κάρολο Β' και τον βασιλικό αστρονόμο του, Τζον Φλάμστιντ. Σύμφωνα με έναν από αυτούς, ο βασιλιάς αρνήθηκε να απομακρύνει τα κοράκια από εκεί, έπειτα από τη διαμαρτυρία του Φλάμστιντ ότι εμπόδιζαν τη θέα του στα άστρα.

Άλλος θρύλος, σύμφωνα με τον Guardian, αναφέρει ότι ο Φλάμστιντ ανησυχούσε πως κυνηγούσαν τα κοράκια του Πύργου, επειδή τα συνέδεαν με τη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου. Όταν του είπαν ότι η θανάτωση όλων των κορακιών θα ήταν κακός οιωνός, ο Κάρολος διέταξε να υπάρχουν πάντα 6 εκπρόσωποι του είδους στον Πύργο.

Χωρίς τη Μερλίνα, υπάρχουν πλέον επτά κοράκια στον Πύργο. Ο υπεύθυνος για τα πτηνά εκεί, Κρίστοφερ Σκάιφ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει «αναπληρωματικό κοράκι, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο αριθμός τους δεν θα πέσει κάτω από τα έξι.

«Έχουμε επτά κοράκια εδώ στον Πύργο του Λονδίνου, τα έξι με βασιλικό διάταγμα. Και βέβαια έχουμε ένα επιπλέον, οπότε είμαστε ΟΚ προς το παρόν», δήλωσε στο BBC.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ