Και δεύτερο φράχτη ετοιμάζει ο Ορμπάν

Και δεύτερο φράχτη ετοιμάζει ο Ορμπάν Facebook Twitter
2

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν σχεδιάζει να επιταχύνει την κατασκευή του φράχτη κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με τη Σερβία, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τους μετανάστες να περνούν στο ουγγρικό έδαφος.

«Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να εργαστούν εντατικά τις επόμενες εβδομάδες», είπε στη διαδικτυακή εφημερίδα Magyar Idok μετά την επίσκεψη-αστραπή που πραγματοποίησε στα σύνορα αργά το βράδυ της Δευτέρας. Ο Ορμπάν τόνισε ότι είναι πεπεισμένος πως «οι εργασίες θα πρέπει να επιταχυνθούν».

Ο φράχτης από συρματόπλεγμα, μήκους 175 χιλιομέτρων, ολοκληρώθηκε στις 29 Αυγούστου όμως αυτό δεν σταμάτησε τη ροή των χιλιάδων μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης διασχίζοντας τα Βαλκάνια.

Η Βουδαπέστη ξεκίνησε να κατασκευάζει και ένα πασσαλόπηγμα ύψους τεσσάρων μέτρων, παρά τη σφοδρή κριτική που έχει δεχτεί από πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς ο οποίος κατηγόρησε την Ουγγαρία ότι «δεν σέβεται τις κοινές αξίες της Ευρώπης».

Ο ρυθμός κατασκευής αυτού του δεύτερου τείχους φαίνεται ότι στάθηκε αιτία να χάσει τη θέση του ο υπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του την Δευτέρα μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας με αντικείμενο συζήτησης τα εν εξελίξει έργα.

Ο πρωθυπουργός «δεν ήταν ικανοποιημένος» και «η παραίτηση του Τσάμπα Χέντε συνδέεται με αυτό», είπε ο Λάγιος Κόσα, στενός συνεργάτης του Ορμπάν.

Περισσότεροι από 160.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν περάσει τα σύνορα της Ουγγαρίας από τις αρχές του έτους και μόνο την Δευτέρα καταγράφηκαν 2.706 νέες αφίξεις. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους θέλουν να συνεχίσουν την πορεία τους με τελικό προορισμό τη Γερμανία.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ