Το YouTube αποφάσισε να κόψει τα έσοδα από διαφημίσεις, που απέφερε το κανάλι του influencer σε θέματα ομορφιάς, James Charles.

 

Πριν από λίγο καιρό, ο Charles, παραδέχτηκε ότι έστειλε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, σε δύο αγόρια 16 ετών. Το YouTube επιβεβαίωσε στο BBC ότι ο 21χρονος απομακρύνθηκε προσωρινά από το Πρόγραμμα Συνεργασίας, που επιτρέπει στους χρήστες του YouTube να έχουν έσοδα από το περιεχόμενό τους. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί για πόσο καιρό.

 

Εκπρόσωπος του YouTube ανέφερε ότι η εταιρεία εφάρμοσε την λεγόμενη πολιτική ευθύνης δημιουργού, η οποία αναφέρει πως «Εάν βλέπουμε ότι η συμπεριφορά ενός δημιουργού εντός και / ή εκτός πλατφόρμας βλάπτει τους χρήστες, την κοινότητα, τους υπαλλήλους ή το οικοσύστημα, ενδέχεται να αναλάβουμε δράση για την προστασία της κοινότητας».

 

Αυτή είναι η δεύτερη εταιρεία που επαναξιολόγησε τη συνεργασία της με τον influencer. Την Παρασκευή, ο Charles και η εταιρεία καλλυντικών Morphe ανακοίνωσαν το τέλος της συνεργασίας τους. Σύμφωνα με δήλωσή του, από κοινού «συμφώνησαν να λήξουν» τη συνεργασία τους.

 

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Charles μοιράστηκε ένα βίντεο με τους 25,5 εκατ. ακολούθους του στο YouΤube όπου ανέφερε ότι αναλάμβανε την ευθύνη. Στο βίντεο, παραδέχτηκε δύο περιστατικά. Ένα περσινό και ένα πιο πρόσφατο, όπου, όπως είπε, συνειδητοποίησε ότι το άτομο με το οποίο αντάλλασσε μηνύματα ήταν ανήλικο.

 

Το βίντεο έχει προβληθεί περισσότερες από 8,5 εκατομμύρια φορές. Ο Charles σχολίασε την Παρασκευή ότι ακολούθησαν κι άλλες κατηγορίες που, κατά τον ίδιο, είναι ψευδείς. Από τη δημοσίευση αυτού του βίντεο και μετά, πολλά άτομα παρουσίασαν μία σειρά παραπλανητικών ιστοριών και ψευδών ισχυρισμών» είπε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

 

«Η νομική μου ομάδα λαμβάνει μέτρα εναντίον εκείνων που έχουν διαδώσει ψευδείς ειδήσεις ή / και έχουν δημιουργήσει εντελώς ψεύτικες ιστορίες, καθώς αυτό έχει λάβει διαστάσεις».

 

Το YouTube, τον περασμένο μήνα, έκοψε τα έσοδα από διαφημίσεις του λογαριασμού του Ντέιβιντ Ντόμπρικ, ενός εκ των κορυφαίων σε έσοδα ιστοτόπων, μετά από έναν ισχυρισμό για βιασμό μίας γυναίκας από έναν πρώην συνεργάτη του. Ο Ντόμπρικ αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση με την φερόμενη καταγγελία. Το 2019, το YouTube διέγραψε το κανάλι του τραγουδιστή Όστιν Τζόουνς, όταν παραδέχτηκε ότι αντάλλαζε φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με ανήλικα κορίτσια.

 

Με πληροφορίες του BBC