Ο YouTuber Ντέιβιντ Ντόρμπικ παραιτείται από app, που έφτιαξε, μετά από καταγγελίες για βιασμό

Ο YouTuber Ντέιβιντ Ντόρμπικ παραιτείται από app, που έφτιαξε, μετά από καταγγελίες για βιασμό Facebook Twitter
Getty Images
0

Ο YouTuber Ντέιβιντ Ντόμπρικ παραιτήθηκε από την εφαρμογή που ήταν συνιδρυτής, μετά από καταγγελία βιασμού κατά πρώην συνεργάτη του.

Μια γυναίκα που εμφανίστηκε σε ένα βίντεο στο κανάλι του Ντόμπρικ ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα βιασμού από άλλο άτομο που συμμετείχε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ο Ντόμπρικ, ο οποίος έχει σχεδόν 19 εκατομμύρια συνδρομητές στην πλατφόρμα, αρνείται οποιαδήποτε καταγγελία.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός οδήγησε εταιρείες και επενδυτές να «διακόψουν» τους δεσμούς με τον influencer. 

O Ντόμπρικ έγινε γνωστός από φάρσες που έκανε, μερικές φορές σε συνεργασία με άλλους YouTubers από την Vlog Squad.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αποχώρησε από τις τακτικές αναρτήσεις του στο YouTube, προκειμένου να ξεκινήσει τη δική του εφαρμογή φωτογραφίας Dispo.

Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε η Kate Tenbarge στον ιστότοπο επιχειρηματικών ειδήσεων Insider, περιέγραψε λεπτομερώς τον λογαριασμό της γυναίκας, που κατηγορεί για βιασμό το 2018 ένα - τώρα πρώην - μέλος της Vlog Squad.

Μετά τις καταγγελίες, η υποστήριξη για την εφαρμογή του Ντόμπρικ κατέρρευσε.

Η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων και ένας κορυφαίος επενδυτής στην εφαρμογή, η Spark Capital, ανακοίνωσε ότι θα «διακόψει όλους τους δεσμούς» με την εταιρεία.

Ο Ντόμπρικ δήλωσε τότε ότι θα παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Dispo «για να μην αποσπά την προσοχή από την ανάπτυξη της εταιρείας», ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του Information.

Ως influencer στο YouTube, ο Ντόμπρικ έκανε εκατομμύρια δολάρια μέσω συμφωνιών για χορηγίες. Το Hello Fresh, το EA Sports και το HBO Max είναι μεταξύ των επωνυμιών που αποχώρησαν από την στήριξη που του παρείχαν.

Η καταγγελία

Στον λογαριασμό, που δημοσιεύτηκε στο Insider, μια γυναίκα ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού κατά τη μαγνητοσκόπηση ενός βίντεο της Vlog Squad το 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, της δόθηκε αλκοόλ, παρά το γεγονός ότι ήταν κάτω από τη νόμιμη ηλικία των 21 ετών, και την μέθυσαν μέχρι το σημείο της απώλειας της συνείδησης.

Αργότερα, είπε ότι συμμετείχε σε ομαδικό σεξ που περιελάμβανε μέλος της Vlog Squad, ενώ ήταν πολύ μεθυσμένη για να συναινέσει.

Το βίντεο - το οποίο δεν δείχνει ρητά το φερόμενο περιστατικό - δημοσιεύθηκε στο κανάλι του Ντόμπρικ και αργότερα αποσύρθηκε.

«Αν και ο πελάτης μας είναι ταραγμένος από οποιοδήποτε παράπτωμα αποδίδεται (σε πρώην μέλος της Vlog Squad) υποθέτοντας ότι είναι αλήθεια, αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραξία», δήλωσε ο δικηγόρος του Ντόμπρικ στο Insider.

«Η συναίνεση είναι κάτι που είναι εξαιρετικά, σημαντικό για μένα», πρόσθεσε ο Ντόμπρικ μέσω ενός πρόσφατου βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ένα από τα κανάλια του στο YouTube.

«Είτε γυρίζω (βίντεο) με έναν φίλο, είτε γυρίζω με έναν ξένο, βεβαιώνω ότι όποιο βίντεο βγάζω, έχω την έγκριση από αυτό το άτομο» ανέφερε.

 Το κατηγορούμενο πρώην μέλος της Vlog Squad δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.

Η αστυνομία δεν ενημερώθηκε και δεν κατατέθηκαν κατηγορίες εναντίον του φερόμενου δράστη, αναφέρει το Insider.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ