Ιταλική εφημερίδα κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με AI

Ιταλική εφημερίδα κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με AI Facebook Twitter
Το πρωτοσέλιδο του ένθετου Il Foglio AI / Φωτ: Il Foglio
0

Μια ιταλική εφημερίδα δήλωσε ότι είναι η πρώτη στον κόσμο που κυκλοφορεί μια έκδοση που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τεχνητή νοημοσύνη.

Η πρωτοβουλία της Il Foglio, μιας συντηρητικής φιλελεύθερης εφημερίδας, αποτελεί μέρος ενός μηνιαίου δημοσιογραφικού πειράματος με στόχο να δείξει τον αντίκτυπο που έχει η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης «στον τρόπο εργασίας μας και στις μέρες μας», δήλωσε ο εκδότης της εφημερίδας, Κλαούντιο Τσεράσα.

Το τετρασέλιδο ένθετο Il Foglio AI συμπεριλαμβάνεται στην τελευταία έκδοση της εφημερίδας και είναι διαθέσιμο στα περίπτερα και στο διαδίκτυο από την Τρίτη.

«Θα είναι η πρώτη ημερήσια εφημερίδα στον κόσμο που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Τσεράσα.

«Για τα πάντα. Για το γράψιμο, τους τίτλους, τα αποσπάσματα, τις περιλήψεις. Και, μερικές φορές, ακόμη και για την ειρωνεία». Πρόσθεσε ότι ο ρόλος των δημοσιογράφων θα περιορίζεται στο να «κάνουν ερωτήσεις [σε ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης] και να διαβάζουν τις απαντήσεις».

Το πείραμα έρχεται καθώς οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο παλεύουν με το πώς θα πρέπει να αναπτυχθεί η τεχνητή νοημοσύνη. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Guardian ανέφερε ότι το BBC News επρόκειτο να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει στο κοινό του πιο εξατομικευμένο περιεχόμενο.

Τι έγραψε το AI για τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλάντιμιρ Πούτιν

Στο πρωτοσέλιδο της πρώτης έκδοσης του Il Foglio AI θα μπορεί κανείς να βρει ένα άρθρο που αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ, περιγράφοντας το «παράδοξο των Ιταλών Τραμπικών» και το πώς καταφέρονται εναντίον της «κουλτούρας της ακύρωσης», αλλά είτε κάνουν τα στραβά μάτια, είτε, ακόμη χειρότερα, «πανηγυρίζουν» όταν «το είδωλό τους στις ΗΠΑ συμπεριφέρεται σαν δεσπότης μιας μπανανίας».

Στην πρώτη σελίδα υπάρχει επίσης στήλη με τίτλο «Πούτιν, οι 10 προδοσίες», με το άρθρο να κάνει λόγο για «20 χρόνια αθετημένων υποσχέσεων» από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ένα άλλο άρθρο σχολιάζει την τελευταία έκθεση της Istat, της Ιταλικής εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, σχετικά με την αναδιανομή του εισοδήματος, η οποία δείχνει ότι η χώρα «αλλάζει, και όχι προς το χειρότερο», με τις αυξήσεις μισθών για περίπου 750.000 εργαζόμενους να συγκαταλέγονται στις θετικές επιπτώσεις των φορολογικών μεταρρυθμίσεων.

Στη σελίδα 2 υπάρχει μια ιστορία σχετικά με τα «situationships» και το πώς οι νέοι Ευρωπαίοι αποφεύγουν τις σταθερές, μακροχρόνιες ρομαντικές σχέσεις.Όπως αναφέρει ο Guardian, τα άρθρα είχαν δομή και ήταν απλά και σαφή, χωρίς εμφανή γραμματικά λάθη.  Ωστόσο, κανένα από τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στις ειδησεογραφικές σελίδες δεν κάνει αναφορά σε δηλώσεις πραγματικών ανθρώπων.

Στην τελευταία σελίδα δημοσιεύονται επιστολές από αναγνώστες προς που δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη, με μία από αυτές να ρωτάει αν το AI θα καταστήσει τους ανθρώπους «περιττούς» στο μέλλον. «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια σπουδαία καινοτομία, αλλά δεν ξέρει ακόμη πώς να παραγγείλει έναν καφέ χωρίς να κάνει λάθος στη ζάχαρη», αναφέρει η απάντηση που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Τσεράσα δήλωσε ότι η Il Foglio AI αντανακλά «μια πραγματική εφημερίδα» και είναι προϊόν «ειδήσεων, συζητήσεων και προκλήσεων». Αλλά επίσης ένα πεδίο δοκιμών για να δείξει πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να λειτουργήσει «στην πράξη», είπε.

«Είναι απλώς μια άλλη [Il] Foglio φτιαγμένη με νοημοσύνη, μην την αποκαλείτε τεχνητή», δήλωσε ο Τσεράσα.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM