Η Κίνα εισάγει μαθήματα Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία

Η Κίνα εισάγει μαθήματα Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία Facebook Twitter
0

Η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Πεκίνο θα ενσωματώσει μαθήματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στο πρόγραμμα σπουδών, ενισχύοντας τη στρατηγική επιδίωξη της Κίνας να κυριαρχήσει στον τομέα.

Από το φθινοπωρινό εξάμηνο, που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου, τα σχολεία στην κινεζική πρωτεύουσα θα παρέχουν τουλάχιστον οκτώ ώρες μαθημάτων AI ετησίως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής Εκπαίδευσης του Πεκίνου. Τα σχολεία μπορούν είτε να ενσωματώσουν την AI στο υφιστάμενο πρόγραμμα σπουδών – όπως στην Πληροφορική και τις Φυσικές Επιστήμες – είτε να προσφέρουν αυτόνομα μαθήματα.

Η φιλοδοξία της Κίνας για ηγεμονία στην AI

Η Κίνα έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, όμως ο τομέας ήρθε στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής φέτος μετά την κυκλοφορία του AI μοντέλου της DeepSeek. Η startup υποστηρίζει ότι το μοντέλο της αποδίδει εξίσου καλά με εκείνα των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, αλλά απαιτεί σημαντικά λιγότερους πόρους.

Η νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο για την προώθηση της ευρείας εφαρμογής των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων AI, καθώς και για την ανάπτυξη τεχνολογιών επόμενης γενιάς, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν κατά την πρόσφατη σύνοδο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης.

Ο Υπουργός Παιδείας της Κίνας, Χουάι Τζινπένγκ, δήλωσε ότι η τεχνολογική επανάσταση που καθοδηγείται από την AI αποτελεί «μεγάλη ευκαιρία» για την εκπαίδευση. Η κινεζική κυβέρνηση σχεδιάζει να δημοσιεύσει Λευκή Βίβλο για την εκπαίδευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη το 2025, προδιαγράφοντας τη στρατηγική της χώρας για την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στο εκπαιδευτικό σύστημα.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM