Η Κίνα εισάγει μαθήματα Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία

Η Κίνα εισάγει μαθήματα Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία Facebook Twitter
0

Η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Πεκίνο θα ενσωματώσει μαθήματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στο πρόγραμμα σπουδών, ενισχύοντας τη στρατηγική επιδίωξη της Κίνας να κυριαρχήσει στον τομέα.

Από το φθινοπωρινό εξάμηνο, που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου, τα σχολεία στην κινεζική πρωτεύουσα θα παρέχουν τουλάχιστον οκτώ ώρες μαθημάτων AI ετησίως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Επιτροπής Εκπαίδευσης του Πεκίνου. Τα σχολεία μπορούν είτε να ενσωματώσουν την AI στο υφιστάμενο πρόγραμμα σπουδών – όπως στην Πληροφορική και τις Φυσικές Επιστήμες – είτε να προσφέρουν αυτόνομα μαθήματα.

Η φιλοδοξία της Κίνας για ηγεμονία στην AI

Η Κίνα έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, όμως ο τομέας ήρθε στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής φέτος μετά την κυκλοφορία του AI μοντέλου της DeepSeek. Η startup υποστηρίζει ότι το μοντέλο της αποδίδει εξίσου καλά με εκείνα των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, αλλά απαιτεί σημαντικά λιγότερους πόρους.

Η νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο για την προώθηση της ευρείας εφαρμογής των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων AI, καθώς και για την ανάπτυξη τεχνολογιών επόμενης γενιάς, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν κατά την πρόσφατη σύνοδο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης.

Ο Υπουργός Παιδείας της Κίνας, Χουάι Τζινπένγκ, δήλωσε ότι η τεχνολογική επανάσταση που καθοδηγείται από την AI αποτελεί «μεγάλη ευκαιρία» για την εκπαίδευση. Η κινεζική κυβέρνηση σχεδιάζει να δημοσιεύσει Λευκή Βίβλο για την εκπαίδευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη το 2025, προδιαγράφοντας τη στρατηγική της χώρας για την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στο εκπαιδευτικό σύστημα.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Διεθνή / Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Το αργό πετρέλαιο από το πετρελαϊκό κοίτασμα Peshkhabour της Περιφέρειας του Κουρδιστάν άρχισε να ρέει και πάλι προς το λιμάνι του Τζεϊχάν, στην κοιλάδα των Αδάνων της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ ανακαλούν τη βίζα του προέδρου της Κολομβίας μετά από δηλώσεις σε φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ανακαλούν τη βίζα του προέδρου της Κολομβίας μετά από δηλώσεις σε φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση

Μιλώντας έξω από την έδρα του ΟΗΕ στο Μανχάταν, ο Πέτρο κάλεσε για τη συγκρότηση μιας παγκόσμιας ένοπλης δύναμης με αποστολή την «απελευθέρωση των Παλαιστινίων»
LIFO NEWSROOM
Μυστήριο 100 του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ετών λύθηκε: Γράμματα και κουμπιά αποκάλυψαν την ταυτότητα στρατιωτών

Διεθνή / Γράμματα και κουμπιά αποκάλυψαν την ταυτότητα στρατιωτών Α' Παγκοσμίου Πολέμου λύνοντας μυστήριο 100 ετών

Τέτοιες ανακαλύψεις δεν είναι ασυνήθιστες σε αυτή την περιοχή της Γαλλίας, αλλά η ταχύτητα και η ακρίβεια με την οποία κινητοποιήθηκαν οι ειδικοί ήταν εκπληκτική
LIFO NEWSROOM
«Τείχος από Drones» στην Ευρώπη: Το σχέδιο της ΕΕ για να σταματήσει τη Ρωσία

Διεθνή / «Τείχος από Drones» στην Ευρώπη: Το σχέδιο της ΕΕ για να σταματήσει τη Ρωσία

Η ΕΕ σχεδιάζει ένα αόρατο «τείχος» από drones στα ανατολικά σύνορά της, ενώ παράλληλα προωθεί δάνειο-μαμούθ 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία - Δείτε πώς αλλάζει ο χάρτης της ασφάλειας στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
«Γεμάτη ψέματα» η ομιλία του Νετανιάχου στον ΟΗΕ, δηλώνει αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής

Διεθνή / «Γεμάτη ψέματα» η ομιλία του Νετανιάχου στον ΟΗΕ, δηλώνει αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής

«Ήταν η ομιλία ενός ηττημένου άνδρα, ενός απελπισμένου ηγέτη» αναφέρει ο διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM