Ιταλία: Συνελήφθησαν καραμπινιέροι για διακίνηση ναρκωτικών, βασανισμούς υπόπτων και εκβιασμούς

Ιταλία: Συνελήφθησαν καραμπινιέροι για διακίνηση ναρκωτικών, βασανισμούς υπόπτων και εκβιασμούς Facebook Twitter
0

Μια ομάδα καραμπινιέρων συνελήφθη στην Ιταλία και το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπηρετούσε έκλεισε, μετά τη διαπίστωση από τους επιθεωρητές σειράς εγκλημάτων.

Οι συλληφθέντες της εθνικής στρατιωτικής αστυνομίας της Ιταλίας είναι ύποπτοι μεταξύ άλλων για εμπόριο ναρκωτικών, εκβιασμούς και βασανιστήρια συλληφθέντων.

Η υπόθεση έχει σοκάρει τους εισαγγελείς και τους κατοίκους της Πιατσέντζα, στα βόρεια της χώρας.

«Είμαστε άτρωτοι» φέρεται να λέει ένας από τους υπόπτους σε συνάδελφό του σε παγιδευμένες ηχογραφήσεις.

Ιταλία: Συνελήφθησαν καραμπινιέροι για διακίνηση ναρκωτικών, βασανισμούς υπόπτων και εκβιασμούς Facebook Twitter

Η δράση της ομάδας κυριαρχούσε χθες στα πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου και η εισαγγελέας Γκρατσία Πραντέλα σημείωσε πως «τίποτα από ό,τι συνέβαινε στους στρατώνες δεν ήταν νόμιμο. Ήταν απολύτως εγκληματίες. Πρόκειται για σοκαριστικά εγκλήματα, αν αναλογιστεί κανείς πως διαπράχθηκαν από αστυνομιμκούς». 

Μάλιστα, κάποια από τα αδικήματα συνέβησαν ενόσω η Ιταλία βρισκόταν σε lockdown.

«Ενώ η πόλη της Πιατσάντζα μετρούσε τόσους θανάτους από τον κορωνοϊό, αυτοί οι καραμπινιέροι τροφοδοτούσαν ναρκωτικά τους εμπόρους που βρίσκονταν σε κατ'οίκον περιορισμό λόγω της πανδημίας και χωρίς εμπόρευμα» αναφέρει η εισαγγελέας.

Σημειώνεται πως η πόλη βρίσκεται στην βόρεια επαρχία Εμίλια Ρομάνια και κατέγραψε έναν από τους υψηλότερους αριθμούς θυμάτων στην Ιταλία.

Επιπλέον, και πάντα σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι τακτικές τους στους στρατώνες ομοίαζαν με εκείνες των εγκληματικών οργανώσεων. Όσοι μεταφέρονταν στο χώρο τους για ανάκριση, υφίσταντο κακομεταχείριση, ακόμη και βασανισμούς. Μια φωτογραφία που δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης δείχνει έναν κρατούμενο με χειροπέδες, ξυπόλυτο και ματωμένο.

Ιταλία: Συνελήφθησαν καραμπινιέροι για διακίνηση ναρκωτικών, βασανισμούς υπόπτων και εκβιασμούς Facebook Twitter

Σύμφωνα με τις ηχογραφήσεις, το ένα μέλος της στρατιωτικής αστυνομίας ακούγεται να λέει πως ποτέ δεν θα τους πιάσουν: «Έφτιαξα μια εγκληματική οργάνωση, παιδιά! Με λίγα λόγια έχουμε φτιάξει μια πυραμίδα. Βρισκόμαστε στην κορυφή -εγώ, εσύ κι αυτός- είμαστε άτρωτοι, σωστά;»

Η εισαγγελία σημείωσε πως οι Καραμπινιέροι στο στρατώνα Λεβάντε είναι ύποπτοι για εμπόριο ναρκωτικών, αποδοχή κλοπιμαίων, εκβιασμό, παράνομη σύλληψη, υπεξαίρεση και κατάχρηση εξουσίας.

Στρατιωτικός εισαγγελέας στη Βερόνα που έχει δικαιοδοσία στην υπόθεση, τόνισε πως έχει ανοίξει έρευνα για την υπόθεση και πως βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους συναδέλφους του αστικού δικαίου.

Με πληροφορίες από BBC/Ansa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία εγκρίνει τον προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Διεθνή / Η Γαλλία ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Λεκορνί κατάφερε να περάσει τον προϋπολογισμό μόνο επειδή το Σοσιαλιστικό Κόμμα συμφώνησε να μην καταψηφίσει την κυβέρνηση, με αντάλλαγμα ορισμένες παραχωρήσεις
THE LIFO TEAM
Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

Διεθνή / Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

«Συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο και να αγοράζει πολύ περισσότερο πετρέλαιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και, ενδεχομένως, από τη Βενεζουέλα», ανέφερε ο Τραμπ σχετικά με τη συζήτησή του με τον Ναρέντρα Μόντι
THE LIFO TEAM
«Νομίζεις ότι είσαι ο ίδιος ο διάβολος;» - Στο φως εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν

Διεθνή / «Νομίζεις ότι είσαι ο ίδιος ο διάβολος;» - Στο φως εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν

Η δημοσιοποίηση των αρχείων στα social media και στην παγκόσμια δημοσιογραφία δείχνει ότι το θέμα δεν πρόκειται να «σβήσει» σύντομα, και οι αντιδράσεις, πολιτικές και κοινωνικές, αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Τα νέα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων email μεταξύ του πρίγκιπα Άντριου και του Τζέφρι Έπσταϊν, που δείχνουν τη στενή και συχνή επικοινωνία τους ακόμα και μετά την καταδίκη του δεύτερου, αλλά και φωτογραφίες του αδελφού του βασιλιά Καρόλου σε διάφορες περιστάσεις
THE LIFO TEAM