No.1

Ιταλία: Σε καμία περίπτωση δεν θα βγούμε από την Ευρωζώνη

Ιταλία: Σε καμία περίπτωση δεν θα βγούμε από την Ευρωζώνη Facebook Twitter
Ο αρχηγός των «Πέντε Αστέρων», Λουίτζι Ντι Μάιο (EPA)
0

Μπορεί η ιταλική κυβέρνηση να εμμένει στις θέσεις της για υψηλότερο δανεισμό με αύξηση του δημόσιου χρέους, αλλά δηλώνει ανοικτή να συζητήσει το θέμα, διαβεβαιώνοντας πως δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.


Η Ιταλία δεν αλλάζει γραμμή. Όπως επιβεβαίωσε ο αρχηγός των «Πέντε Αστέρων», Λουίτζι Ντι Μάιο, «η Ρώμη θέλει να συνεχιστεί ο διάλογος με κοινούς στόχους και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να βγει από το ενιαίο νόμισμα».

Το έλλειμμα όμως για το επόμενο έτος παραμένει στο 2,4%.


«Στην πραγματικότητα, ούτως ή άλλως, κανείς δεν θα μπορούσε κατέβει κάτω από το 2%», δήλωσε και ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, συναντώντας του ξένους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε δε ότι θα συνομιλήσει και πάλι με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να του εξηγήσει ότι «πρόκειται για το σημαντικότερο πρόγραμμα μόνιμων μεταρρυθμίσεων στην Ιστορία της Ιταλίας». Ο Κόντε νωρίς το πρωί διάβασε την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Τζοβάνι Τρία προς την Κομισιόν και έδωσε την τελευταία, αναγκαία έγκριση.

Κόντε: Οι ισχύουσες ευρωπαϊκές συνθήκες δεν είναι πλέον αρκετές
«Χρειαζόμαστε ανάπτυξη διότι αν δεν κάναμε τις συγκεκριμένες επιλογές η Ιταλία θα εισερχόταν σε φάση οικονομικής ύφεσης», υπογράμμισε ο ιταλός πρωθυπουργός και καθηγητής νομικής. Είπε επίσης ότι «αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απορρίψει οριστικά τον προϋπολογισμό, η ιταλική κυβέρνηση θα καθίσει μαζί της στο τραπέζι και θα συνεχιστεί ο διάλογος».


Η Ρώμη δηλαδή ξέρει ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής κυρώσεων αλλά από εδώ και στο εξής όλα δείχνουν ότι θα γίνει μια προσπάθεια να μην ανέβει άλλο η ένταση. Με κύριο στόχο βέβαια να περιοριστεί η αρνητική αντίδραση των αγορών και η άνοδος του σπρεντ, που τόσο ανησυχεί την Ιταλία.

Η κυβέρνηση της Λέγκας και των Πέντε Αστέρων, πάντως, επιμένει και διαμηνύει και πάλι, σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι με τον νέο προϋπολογισμό θα μειωθούν στο μέλλον το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της χώρας. Aν και γνωρίζει καλά ότι οι Βρυξέλλες έχουν εντελώς αντίθετη γνώμη.

Όσο για το μέλλον της Ευρώπης ο Κόντε ζητά «ένα ομαδικό προβληματισμό για να δοθεί νέα ώθηση στην Ένωση διότι οι ισχύουσες συνθήκες, πλέον, δεν είναι αρκετές».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM