Ιταλία: Νοσοκόμα έκανε ψεύτικα εμβόλια σε αντιεμβολιαστές- Άδειαζε τη σύριγγα σε χαρτομάντιλο

Ιταλία: Νοσοκόμα έκανε ψεύτικα εμβόλια σε αντιεμβολιαστές- Άδειαζε τη δόση σε χαρτομάντιλο Facebook Twitter
EPA/Jessica Pasqualon
0

Ιταλοί αστυνομικοί συνέλαβαν μια νοσοκόμα στο Παλέρμο που παρίστανε ότι κάνει εμβόλια Covid σε αντιεμβολιαστές, ώστε να επωφελούνται από επίσημα πιστοποιητικά υγείας και να έχουν πρόσβαση σε μπαρ, εστιατόρια και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Με την χρήση κρυφής κάμερας βιντεοσκόπησαν την 58χρονη γυναίκα που εργάζεται σε κέντρο εμβολιασμού στην πρωτεύουσα της Σικελίας. Το απόσπασμα, που κυκλοφόρησε στο Twitter, δείχνει την γυναίκα να κάνει υποτίθεται μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19 και στη συνέχεια να αδειάζει τη σύριγγα σε ένα χαρτομάντιλο πριν προσποιηθεί ότι κάνει την ένεση στο χέρι των αντιεμβολιαστών.

Η αστυνομία είπε ότι η αναμνηστική δόση της ίδιας της γυναίκας ήταν ψεύτικη και τη συνέλαβε με την κατηγορία της πλαστογραφίας και της υπεξαίρεσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που νοσοκόμα συλλαμβάνεται στην Ιταλία επειδή παρίστανε ότι έκανε εμβόλια για τον κορωνοϊό. Δεκάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον τριών γιατρών, κατηγορήθηκαν ή ερευνήθηκαν με την υποψία ότι έκαναν ψεύτικα εμβόλια τους τελευταίους μήνες, με ορισμένους να πληρώνονται ως και 400 ευρώ έκαστος για την υπηρεσία.

Την περασμένη Τετάρτη, μια Ιταλίδα νοσοκόμα στην Ανκόνα συνελήφθη επειδή φέρεται να έκανε πλαστά εμβόλια σε τουλάχιστον 45 άτομα, τα οποία άδειαζε σε κάδο ιατρικών απορριμμάτων.

Οι αντιεμβολιαστές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ως και 300 ευρώ προκειμένου να λάβουν το λεγόμενο «super green pass», που καθιέρωσε η ιταλική κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο και δίνει πρόσβαση σε κινηματογράφους, γυμναστήρια, νυχτερινά κέντρα και στάδια, καθώς και κλειστούς χώρους μπαρ και εστιατορίων.

Η νοσοκόμα που συνελήφθη στο Παλέρμο είναι η δεύτερη υγειονομική υπάλληλος από το ίδιο νοσοκομείο της πόλης που καταλήγει στη φυλακή. Στις 21 Δεκεμβρίου, αποκαλύφθηκε μια άλλη απάτη με δεκάδες αντιεμβολιαστές, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, που πλήρωνε μια νοσοκόμα έως και 400 ευρώ για ψεύτικα εμβόλια.

Η γυναίκα, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και πλαστογραφία, πρόσφατα ομολόγησε την ενοχή της και άρχισε να συνεργάζεται με τις αρχές αποκαλύπτοντας στοιχεία της απάτης και ονόματα συνεργών της.

Όπως είπε, έκανε τα πλαστά εμβόλια επειδή χρειαζόταν χρήματα για να στηρίξει τον γιο της στο πανεπιστήμιο, ενώ ομολόγησε επίσης ότι παρείχε σε αντιεμβολιαστές πλαστά πιστοποιητικά με αρνητικά αποτελέσματα κορωνοϊού.

«Αποκαλύψαμε τις δόλιες συνωμοσίες αυτών των ανθρώπων που δεν διστάζουν να παραβιάσουν το νόμο», δήλωσε ο Leopoldo Laricchia. «Η έρευνα δείχνει επίσης πως, δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που δουλεύουν σε νοσοκομεία και έρχονται σε στενή επαφή με ασθενείς».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ