Ιταλία: Επτά νεκροί σε πυρκαγιά σε βιομηχανία

Ιταλία: Επτά νεκροί σε πυρκαγιά σε βιομηχανία Facebook Twitter
0

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν από πυρκαγιά σε εργοστάσιο ενδυμάτων κινεζικής ιδιοκτησίας σε μια βιομηχανική ζώνη στην ιταλική πόλη Πράτο.

Η τραγωδία προκάλεσε ερωτήματα για τις συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο, καθώς το Πράτο έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Κινέζων μεταναστών στην Ιταλία. Εκεί υπάρχει δίκτυο παράνομων εργοστασίων που ανήκουν σε Κινέζους και κατασκευάζουν φθηνά ρούχα για εξαγωγή αλλά και για διάσημες φίρμες  λιανικής.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ, 11 εργάτες κοιμόταν σε χώρο με μικρά διαμερίσματα πάνω από μια αποθήκη.

Παγιδεύτηκαν  κάτω από τα συντρίμμια της οροφής που καταστράφηκε από την πυρκαγιά . Ένας από αυτούς βρέθηκε με το χέρι του έξω από το παράθυρο που το είχε σπάσει σε μια μάταιη προσπάθεια να ξεφύγει. Από τους τρεις τραυματίες , δύο άνδρες είναι πιο σοβαρή και νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

 «Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει εκπλαγεί αφού ο καθένας το γνωρίζει εδώ και χρόνια, στην περιοχή ανάμεσα στη Φλωρεντία και στο Πράτο, εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες άνθρωποι ζουν και εργάζονται σε συνθήκες σχεδόν δουλείας», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Ρομπέρτο Πιστονίνα, γενικός γραμματέας του τμήματος Φλωρεντίας και Πράτο του συνδικάτου CISL.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΟΥΒΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Γιατί μπήκαν σε ένα παγκοσμίου φήμης μουσείο και όχι σε ένα γνωστό κοσμηματοπωλείο

Πώς η υλική αξία πιθανότατα ώθησε τους δράστες να επιλέξουν το Λούβρο - Οι εκτιμήσεις των ειδικών που παρατηρούν τις τάσεις στο διεθνές έγκλημα τέχνης
LIFO NEWSROOM
ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΛΕΒΙΤ

Διεθνή / «Η μάνα σου»: «Δεν είναι δημοσιογράφος αλλά ένας αριστερός» απαντά η Λέβιτ για την «απλή ερώτηση» ρεπόρτερ

Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ με Πούτιν στη Βουδαπέστη - «Ο ρεπόρτερ μας έκανε μια απλή ερώτηση» σχολιάζει η HuffPost
LIFO NEWSROOM