Ιταλία: 575 νεκροί σε μία ημέρα - Περιορίζονται τα κρούσματα

Ιταλία: 575 νεκροί σε μία ημέρα - Περιορίζονται τα κρούσματα Facebook Twitter
EPA
0

Σε 172.434 ανέρχονται τα περιστατικά κορωνοϊού στην Ιταλία, με τους νεκρούς να φθάνουν τους 22.745, ενώ 42.727 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 168.941 και είχαν χάσει την ζωή τους 22.170 άνθρωποι ενώ 40.164 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 575 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.493 νέα κρούσματα. 2.563 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Οι ασθενείς που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας ανέρχονται σε 2.812. Συνολικά, 25.786 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 78.364 έχει αποφασιστεί ο κατ' οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 64.135 και οι νεκροί 11.851. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 21.834, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.903. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 15.374, με 1.026 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει μείωση σε σχέση με χθες (293 λιγότερα κρούσματα), ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 50 περισσότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη τέταρτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο. Οι θεραπευμένοι, είναι 491 περισσότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο.

Παράταση της έκτακτης οικονομικής στήριξης στους πολίτες

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Ρώμης σκοπεύει να χορηγήσει έκτακτη οικονομική στήριξη στους πολίτες, μέχρι και τον Ιούνιο. Η παράταση αυτή, όπως διαρρέει, θα αφορά όλες της μορφές οικονομικής και κοινωνικής βοήθειας: από το ταμείο ανεργίας, μέχρι την στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και άλλα βοηθήματα για τις πιο αδύναμες, οικονομικά κατηγορίες.

Η κυβέρνηση Κόντε, μάλιστα, φέρεται έτοιμη να εγκρίνει «κοινωνικό εισόδημα έκτακτης ανάγκης», το οποίο αναμένεται να χορηγηθεί και στους πολίτες που δούλευαν, χωρίς ένσημα και συμβόλαιο, σε εταιρίες οι οποίες έχουν κλείσει. Παράλληλα, η μηνιαία οικονομική ενίσχυση των ελεύθερων επαγγελματιών, είναι πιθανό να αυξηθεί από τα 600 ευρώ του Μαρτίου, στα 800 ευρώ.

Σύμφωνα με έρευνα του ιταλικού πανεπιστημίου της Τούσια, στην κεντρική Ιταλία, είκοσι ένα εκατ. Ιταλοί, την περίοδο αυτή βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση. Δέκα εκατομμύρια πολίτες έχουν σχεδόν μηδενικό εισόδημα. Με το προσωρινό κλείσιμο των παραγωγικών δραστηριοτήτων, 3,7 εκατ. εργαζόμενοι έχασαν την μόνη πηγή εισοδήματος που διέθεταν. Με ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις, κυρίως για παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά και για πολίτες οι οποίοι ζουν μόνοι και συντηρούνται χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Διεθνή / Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επεκτείνουν σημαντικά τις κυρώσεις εναντίον της ρωσικής πετρελαϊκής βιομηχανίας — από τις εταιρείες Rosneft και Lukoil μέχρι το υγροποιημένο φυσικό αέριο
LIFO NEWSROOM
Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Διεθνή / Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία δίνει χώρο στο Ισλαμικό Κράτος να ξανασηκώσει κεφάλι - Οι Κούρδοι του SDF δέχονται αυξανόμενες επιθέσεις, ενώ η αστάθεια απειλεί να ανατρέψει μια δύσκολα κερδισμένη ειρήνη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

Διεθνή / ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας σπάνιων μετάλλων, απομακρυνόμενες από την κυριαρχία της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Οι παλαιστινιακές φατρίες συμφώνησαν στη δημιουργία προσωρινής διοίκησης τεχνοκρατών στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου, ενώ η σύζυγος του Μαρουάν Μπαργκούτι απηύθυνε έκκληση στον Ντόναλντ Τραμπ για την απελευθέρωσή του
LIFO NEWSROOM