Ιστορικό κάστρο σε νησί της Κορνουάλης αναζητά νέο υπάλληλο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ιστορικό κάστρο σε νησί στις ακτές της Κορνουάλης αναζητά νέο υπάλληλο Facebook Twitter
EPA
0

Έναν νέο υπάλληλο ζητά το νησί St Michael's Mount, κοντά στην ακτή της Κορνουάλης, για το ιστορικό κάστρο που βρίσκεται εκεί.

«Αν σας αρέσουν τα θαλασσινά τοπία και μπορείτε να ζήσετε χωρίς να παραγγέλνετε πίτσα, αυτή είναι ίσως η ιδανική επαγγελματική ευκαιρία για εσάς», αναφέρει το ΒΒC που μετέδωσε την είδηση. Συγκεκριμένα ο υπάλληλος πρέπει να μπορεί να διανυκτερεύσει στο κάστρο τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα και να μπορεί να φέρει εις πέρας εργασίες συντήρησης.

Όσοι πάσχουν από ναυτία καλό θα είναι να μην κάνουν αίτηση καθώς ο μόνος τρόπος για προσεγγίσουν το κάστρο κατά την πλημμυρίδα είναι με σκάφος. Ο οικονόμος του κάστρου Duncan Murdoch ανέφερε πως «το καλύτερο πράγμα είναι η θέα προς την θάλασσα από κάθε παράθυρο» και πως το χειρότερο είναι «πως δεν μπορεί να παραδοθεί πίτσα στην πόρτα».

Για το κάστρο υπεύθυνοι είναι τόσο το βρετανικό National Trust και η St Aubyn Estates, μέλη της οικογένειας St Aubyn κατοικούν άλλωστε στο κάστρο. Ο ιδανικός υπάλληλος πρέπει να είναι διακριτικός, ευγενικός και με τακτ. Ανάμεσα στα άλλα καθήκοντα ο εργαζόμενος στο κάστρο θα πρέπει να ελέγχει και τα κοινόχρηστα δωμάτια στο τέλος κάθε ημέρας.

Το κάστρο ξεκίνησε να χτίζεται το 1135. Κατά την άμπωτη είναι εμφανές ένα μονοπάτι που συνδέει το νησί  με την ακτή, ωστόσο «εξαφανίζεται» κατά την πλημμυρίδα.

Το νησί πήρε το όνομά του από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ που σύμφωνα με τον θρύλο προστάτευσε ψαράδες το 495 μ.Χ. ενώ το παλαιότερο κτίσμα που σώζεται είναι του 12ου αιώνα καθώς στο νησί υπήρχε ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ