Ισραήλ: «Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στο Αλ Σίφα μέχρι να συλληφθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης»

Ισραήλ: «Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στο Αλ Σίφα μέχρι να συλληφθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης» Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Συνεχίζονται κανονικά οι επιχειρήσεις στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ.

Από τη Δευτέρα ο ισραηλινός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις στο Αλ Σίφα, τις οποίες όπως ανακοίνωσε σήμερα σκοπεύει να συνεχίσει μέχρι να συλληφθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν από την αρχή του πολέμου, τα στελέχη της Χαμάς. Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ εδώ και μήνες επιμένει πως η Χαμάς χρησιμοποιεί νοσοκομεία και άλλες υποδομές όπου βρίσκεται άμαχος πληθυσμός, για να κρύβονται τα μέλη της.

«Θα τελειώσουμε αυτή την επιχείρηση μόνο όταν και ο τελευταίος τρομοκράτης θα είναι στα χέρια μας ζωντανός ή νεκρός»,  δήλωσε από το νοσοκομείο Αλ Σίφα ο επικεφαλής διοικητής της Νότιας Διοίκησης, υποστράτηγος Γιαρόν Φίνκελμαν, σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

«Θα τελειώσουμε αυτή την επιχείρηση μόνο όταν και ο τελευταίος τρομοκράτης θα είναι στα χέρια μας ζωντανός ή νεκρός»», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση «επέτρεψε να πληγούν εκατοντάδες τρομοκράτες και να συλληφθούν εκατοντάδες άλλοι». Νωρίτερα σήμερα, ο στρατός τόνισε πως κατά την διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων που πραγματοποιεί, έχει σκοτώσει συνολικά περισσότερους από 170 Παλαιστίνιους μαχητές και συλλάβει εκατοντάδες υπόπτους κατά τη διάρκεια αυτών των επιδρομών.

Από τη Δευτέρα, οι κάτοικοι της συνοικίας και το προσωπικό του Αλ Σίφα, έκαναν λόγο για επιδρομές, συστηματικές έρευνες στα γύρω σπίτια, μεγάλες καταστροφές κτιρίων, κυρίως στο νοσοκομείο, αλλά και για άνδρες που συνελήφθησαν κατά εκατοντάδες. Σήμερα οι IDF ανακοίνωσαν την εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού και κλινών εκεί για τη θεραπεία των πιο βαριά ασθενών καθώς και την άφιξη φαρμάκων και δύο τόνων τροφίμων. Πρόσθεσε ότι μετέφερε τους ασθενείς και τους τραυματίες σε ένα «ειδικά διαμορφωμένο μέρος» μέσα στο νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM