To Ισραήλ προσλαμβάνει πολίτες για να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν Αφρικανούς μετανάστες

To Ισραήλ προσλαμβάνει πολίτες για να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν Αφρικανούς μετανάστες Facebook Twitter
1

To Ισραήλ προσλαμβάνει πολίτες που θα εργάζονται ως «επιθεωρητές μετανάστευσης» με βασικό αντικείμενο τον εντοπισμό μεταναστών που ζουν παράνομα στη χώρα, αλλά και τον εργοδοτών τους.

Σε μία προκήρυξη που δημοσιεύτηκε αυτόν τον μήνα, η αρμόδια αρχή για τον πληθυσμό και τη μετανάστευση αναφέρει ότι θα πληρώνει 30.000 σέκελ (περίπου 8.845 δολάρια) στους πολίτες που είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν μία «επιχείρηση εθνικής σημασίας».

Αυτή περιλαμβάνει «καθήκοντα επιβολής του νόμου» κατά των μεταναστών όπως ο εντοπισμός, η έρευνα και η σύλληψή τους.

Οι υποψήφιοι αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο, έναν μήνα πριν η χώρα εγκαινιάσει την «εθελοντική» διαδικασία επιστροφής μεταναστών στον τόπο καταγωγής τους ή σε τρίτες χώρες.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες αφότου η ισραηλινή κυβέρνηση εξήγγειλε ότι θα βοηθάει στην αγορά εισιτηρίων, στην απόκτηση ταξιδιωτικών εγγράφων και στην χορήγηση 3.500 δολάρια σε κάθε Αφρικανό μετανάστη ώστε να φύγει από τη χώρα - απειλώντας τους πως σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν συλληφθεί μέχρι τα τέλη του Μάρτη.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή ζουν στο Ισραήλ περίπου 27.000 άνθρωποι από την Ερυθραία και 7.700 από το Σουδάν, με τη μεγάλη πλειοψηφία εξ αυτών να έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους λόγω πολέμων, διώξεων ή εξαιτίας της υποχρεωτικής στρατολόγησης.

Εντούτοις, σύμφωνα με το Quartz, αρκετοί Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει αυτούς τους μετανάστες «εισβολείς» και «καρκινώματα» που αναζητούν οικονομικές ευκαιρίας και συνιστούν απειλή για την κοινωνική υφή του Ισραήλ και την εβραϊκή ταυτότητα.

Ως εκ τούτου, μόλις 10 μετανάστες από την Ερυθραία και ένας Σουδανός έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες στη χώρα από το 2009, με βάση τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας.

Σε 200 ακόμη Σουδανούς από το Νταρφούρ έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό αλλοδαπού υπό ανθρωπιστικό καθεστώς.

Το σχέδιο του Ισραήλ για την επιστροφή των προσφύγων στις χώρες καταγωγής έχει δεχτεί τα πυρά ανθρωπιστικών οργανώσεων εντός και εκτός της χώρας.

Με πληροφορίες από Quartz

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια