To Ισραήλ προσλαμβάνει πολίτες για να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν Αφρικανούς μετανάστες

To Ισραήλ προσλαμβάνει πολίτες για να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν Αφρικανούς μετανάστες Facebook Twitter
1

To Ισραήλ προσλαμβάνει πολίτες που θα εργάζονται ως «επιθεωρητές μετανάστευσης» με βασικό αντικείμενο τον εντοπισμό μεταναστών που ζουν παράνομα στη χώρα, αλλά και τον εργοδοτών τους.

Σε μία προκήρυξη που δημοσιεύτηκε αυτόν τον μήνα, η αρμόδια αρχή για τον πληθυσμό και τη μετανάστευση αναφέρει ότι θα πληρώνει 30.000 σέκελ (περίπου 8.845 δολάρια) στους πολίτες που είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν μία «επιχείρηση εθνικής σημασίας».

Αυτή περιλαμβάνει «καθήκοντα επιβολής του νόμου» κατά των μεταναστών όπως ο εντοπισμός, η έρευνα και η σύλληψή τους.

Οι υποψήφιοι αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο, έναν μήνα πριν η χώρα εγκαινιάσει την «εθελοντική» διαδικασία επιστροφής μεταναστών στον τόπο καταγωγής τους ή σε τρίτες χώρες.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες αφότου η ισραηλινή κυβέρνηση εξήγγειλε ότι θα βοηθάει στην αγορά εισιτηρίων, στην απόκτηση ταξιδιωτικών εγγράφων και στην χορήγηση 3.500 δολάρια σε κάθε Αφρικανό μετανάστη ώστε να φύγει από τη χώρα - απειλώντας τους πως σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν συλληφθεί μέχρι τα τέλη του Μάρτη.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή ζουν στο Ισραήλ περίπου 27.000 άνθρωποι από την Ερυθραία και 7.700 από το Σουδάν, με τη μεγάλη πλειοψηφία εξ αυτών να έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους λόγω πολέμων, διώξεων ή εξαιτίας της υποχρεωτικής στρατολόγησης.

Εντούτοις, σύμφωνα με το Quartz, αρκετοί Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει αυτούς τους μετανάστες «εισβολείς» και «καρκινώματα» που αναζητούν οικονομικές ευκαιρίας και συνιστούν απειλή για την κοινωνική υφή του Ισραήλ και την εβραϊκή ταυτότητα.

Ως εκ τούτου, μόλις 10 μετανάστες από την Ερυθραία και ένας Σουδανός έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες στη χώρα από το 2009, με βάση τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας.

Σε 200 ακόμη Σουδανούς από το Νταρφούρ έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό αλλοδαπού υπό ανθρωπιστικό καθεστώς.

Το σχέδιο του Ισραήλ για την επιστροφή των προσφύγων στις χώρες καταγωγής έχει δεχτεί τα πυρά ανθρωπιστικών οργανώσεων εντός και εκτός της χώρας.

Με πληροφορίες από Quartz

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια