Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε πλήγματα στον Λίβανο κατά στόχων της Χεζμπολάχ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΠΛΗΓΜΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε σήμερα πλήγματα κατά στόχων της Χεζμπολάχ σε αρκετά μέρη του Λιβάνου.

«Σε απάντηση στις επανειλημμένες παραβιάσεις των συμφωνιών εκεχειρίας από τη Χεζμπολάχ, ο ισραηλινός πλήττει στόχους του κινήματος σε αρκετές περιοχές του Λιβάνου», αναφέρει ανακοίνωση του στρατού.

Νωρίτερα, ο στρατός είχε καλέσει τους κατοίκους του χωριού Σοχμόρ, στον νοτιοανατολικό Λίβανο, να εκκενώσουν την περιοχή, ανακοινώνοντας τα πλήγματα που επρόκειτο να γίνουν.

Η προειδοποίηση εκκένωσης χωριού στον Λίβανο πριν τα ισραηλινά πλήγματα

«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους του νοτίου Λιβάνου, κυρίως του χωριού Σοχμόρ», έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο συνταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού για το αραβόφωνο κοινό.

«Ο ισραηλινός στρατός θα επιτεθεί στο εγγύς μέλλον σε τρομοκρατικές στρατιωτικές υποδομές της Χεζμπολάχ προκειμένου να αντιμετωπίσει απόπειρες ανασυγκρότησης των δραστηριοτήτων της στην περιοχή, οι οποίες απαγορεύονται», πρόσθεσε.

Παρά την εκεχειρία που έβαλε τέλος τον Νοέμβριο του 2024 σε έναν και πλέον χρόνο εχθροπραξιών, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τακτικά να διεξάγει πλήγματα στο έδαφος του Λιβάνου, λέγοντας ότι στοχεύει τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ, και λιγότερο συχνά, τη Χαμάς.

Στις 8 Ιανουαρίου, ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ νοτίως του Λιτάνι, περίπου 30 χλμ. από τα σύνορα με το Ισραήλ, βάσει της συμφωνίας εκεχειρίας.

Το Ισραήλ είχε κρίνει ότι οι προσπάθειες αυτές συνιστούσαν «μια ενθαρρυντική αρχή» αλλά ότι «δεν ήταν αρκετές».

Μετά τις ανακοινώσεις του στρατού του Λιβάνου, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε πλήγματα στον νότιο Λίβανο, τα περισσότερα βορείως του Λιτάνι -όπου βρίσκεται και το χωριό Σοχμόρ- τα οποία προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου σύμφωνα με τις αρχές του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός είχε δηλώσει τότε ότι στόχος του ήταν ένα μέλος της Χεζμπολάχ και οι υποδομές του λιβανέζικου κινήματος.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM