ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου προτείνει στον αντίπαλό του να σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου προτείνει στον αντίπαλό του να σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα τον κύριο αντίπαλό του, τον απόστρατο στρατηγό Μπένι Γκαντς, να σχηματίσει μαζί του έναν ευρύ κυβερνητικό συνασπισμό στο Ισραήλ.

Στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα δεν αναδείχθηκε κανείς ξεκάθαρος νικητής. Εκπρόσωπος του Γκαντς, ηγέτη του κεντρώου κόμματος Μπλε και Λευκό, δεν έδωσε άμεση απάντηση στην προσφορά αυτή του Νετανιάχου, αρχηγού του δεξιού κόμματος Λικούντ, η οποία προκάλεσε έκπληξη. Όπως ανακοινώθηκε, ο Γκαντς πρόκειται να κάνει μια δήλωση σήμερα στις 14:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο Νετανιάχου φαίνεται να αλλάζει απότομα στρατηγική, καθώς χθες δήλωνε ότι το Ισραήλ δεν έχει «παρά μόνο δύο επιλογές»: είτε μια κυβέρνηση της δεξιάς υπό τον ίδιο είτε μια «επικίνδυνη κυβέρνηση που βασίζεται στα αραβικά κόμματα». Το σχόλιο αυτό ερμηνεύτηκε ως έμμεση επίθεση στον Γκαντς, ο οποίος είχε υποσχεθεί να αρχίσει συνομιλίες με τους αραβικούς σχηματισμούς με την ελπίδα να επιτευχθεί ένας συνασπισμός.

Η αλλαγή στρατηγικής αντανακλά την εξασθένιση της θέσης του Νετανιάχου μετά τη νέα αποτυχία του στις εκλογές της Τρίτης να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ζήτησα να εγκαθιδρυθεί μια δεξιά κυβέρνηση, όμως προς λύπη μου τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν πως αυτό είναι αδύνατον», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Μπένι, πρέπει να δημιουργήσουμε μια ευρεία κυβέρνηση ενότητας και σήμερα ακόμη. Το έθνος περιμένει από εμάς, και από τους δυο μας, να επιδείξουμε υπευθυνότητα και να επιδιώξουμε συνεργασία», κατέληξε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ