Ισραήλ: Ο Νετανιάχου προτείνει στον αντίπαλό του να σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου προτείνει στον αντίπαλό του να σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα τον κύριο αντίπαλό του, τον απόστρατο στρατηγό Μπένι Γκαντς, να σχηματίσει μαζί του έναν ευρύ κυβερνητικό συνασπισμό στο Ισραήλ.

Στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα δεν αναδείχθηκε κανείς ξεκάθαρος νικητής. Εκπρόσωπος του Γκαντς, ηγέτη του κεντρώου κόμματος Μπλε και Λευκό, δεν έδωσε άμεση απάντηση στην προσφορά αυτή του Νετανιάχου, αρχηγού του δεξιού κόμματος Λικούντ, η οποία προκάλεσε έκπληξη. Όπως ανακοινώθηκε, ο Γκαντς πρόκειται να κάνει μια δήλωση σήμερα στις 14:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο Νετανιάχου φαίνεται να αλλάζει απότομα στρατηγική, καθώς χθες δήλωνε ότι το Ισραήλ δεν έχει «παρά μόνο δύο επιλογές»: είτε μια κυβέρνηση της δεξιάς υπό τον ίδιο είτε μια «επικίνδυνη κυβέρνηση που βασίζεται στα αραβικά κόμματα». Το σχόλιο αυτό ερμηνεύτηκε ως έμμεση επίθεση στον Γκαντς, ο οποίος είχε υποσχεθεί να αρχίσει συνομιλίες με τους αραβικούς σχηματισμούς με την ελπίδα να επιτευχθεί ένας συνασπισμός.

Η αλλαγή στρατηγικής αντανακλά την εξασθένιση της θέσης του Νετανιάχου μετά τη νέα αποτυχία του στις εκλογές της Τρίτης να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ζήτησα να εγκαθιδρυθεί μια δεξιά κυβέρνηση, όμως προς λύπη μου τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν πως αυτό είναι αδύνατον», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Μπένι, πρέπει να δημιουργήσουμε μια ευρεία κυβέρνηση ενότητας και σήμερα ακόμη. Το έθνος περιμένει από εμάς, και από τους δυο μας, να επιδείξουμε υπευθυνότητα και να επιδιώξουμε συνεργασία», κατέληξε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM