Ισραήλ: Μετά την Air France και η British Airways αναστέλλει τις πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Τελ Αβίβ

Ισραήλ: Μετά την Air France και η British Airways αναστέλλει τις πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Τελ Αβίβ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Μετά την Air France και η British Airways ανακοίνωσε σήμερα την ακύρωση όλων των πτήσεών της, μεταξύ Λονδίνου και της πρωτεύουσας του Ισραήλ, μέχρι και την Τετάρτη.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω της επιδείνωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή. «Λάβαμε την επιχειρησιακή απόφαση να αναστείλουμε τις πτήσεις μας προς και από το Τελ Αβίβ έως και την Τετάρτη 28 Αυγούστου», ανέφερε εκπρόσωπος των αερογραμμών, τονίζοντας πως η ασφάλεια είναι η απόλυτη προτεραιότητα της εταιρείας. 

Νωρίτερα, η επιδείνωση της έντασης ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ οδήγησε και την Air France στην αναστολή των πτήσεων της προς το Τελ Αβίβ και τη Βηρυτό «τουλάχιστον ως τη Δευτέρα 26 Αυγούστου».  Με δεδομένη την κατάσταση «οι σημερινές και αυριανές πτήσεις ακυρώνονται», επεσήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι το μέτρο ενδέχεται να παραταθεί. 

Η Air France είχε αναστείλει τις πτήσεις της μεταξύ Παρισιού και Βηρυτού από τις 29 Ιουλίου ως τις 15 Αυγούστου.  Η Lufthansa ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι παρατείνει την αναστολή των πτήσεών της προς τη Βηρυτό ως τις 30 Σεπτεμβρίου και ως τις 2 Σεπτεμβρίου προς το Τελ Αβίβ και την Τεχεράνη επικαλούμενη τον κίνδυνο κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή. 

Η ισραηλινή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την επανάληψη των πτήσεων από και προς το Τελ Αβίβ, μετά τις καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και την εκτροπή αεροσκαφών σε άλλα αεροδρόμια της χώρας.  Το αεροδρόμιο της Βηρυτού εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά, αν και κάποιες εταιρείες, ανάμεσά τους οι Royal Jordanian Etihad Airways, έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζόχραν Μαμντάνι: Ο γοητευτικός «ριζοσπάστης» από τον κόσμο των προνομίων θέλει να γίνει δήμαρχος στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο γοητευτικός «ριζοσπάστης» από τον κόσμο των προνομίων, θέλει να γίνει δήμαρχος στη Νέα Υόρκη

Γεννημένος στην Ουγκάντα, μεγαλωμένος στο Άπερ Ιστ Σάιντ και σε πανάκριβα σχολεία, στα 33 του, θεωρείται πλέον πολύ πιθανό να είναι ο επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές Berkshire αξίας $6 δισ. και σπάει το ρεκόρ ετήσιας φιλανθρωπίας

Διεθνή / Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές Berkshire αξίας $6 δισ. και σπάει το ρεκόρ ετήσιας φιλανθρωπίας

Ο 94χρονος δισεκατομμυριούχος παραχώρησε περίπου 12,36 εκατομμύρια μετοχές Class B της Berkshire, ανεβάζοντας τη συνολική του συνεισφορά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς σε πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια
LIFO NEWSROOM
Βαρκελώνη: Εκατοντάδες Καταλανοί στους δρόμους για να σταματήσουν το έργο επέκτασης του αεροδρομίου

Διεθνή / Βαρκελώνη: Εκατοντάδες Καταλανοί κατά του μαζικού τουρισμού σε νέα διαδήλωση

Υποστήριξαν ότι η Βαρκελώνη είναι «ο πιο κορεσμένος τουριστικός προορισμός στον κόσμο» και η επέκταση του αεροδρομίου El Prat θα μπορούσε να καταδικάσει το μέλλον της Καταλονίας
LIFO NEWSROOM
Ο Έρικ Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Διεθνή / Μετά τον Ντόναλντ, ο Έρικ Τραμπ: «Δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Ο 41χρονος μέχρι σήμερα έχει κρατηθεί μακριά από την ενεργό πολιτική, ωστόσο δηλώνει πως αν αποφάσιζε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, «θα ήταν μια εύκολη επιλογή»
LIFO NEWSROOM