ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να φύγουν αμέσως από την Κωνσταντινούπολη: «Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία»

Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να φύγουν άμεσα από την Κωνσταντινούπολη: «Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία» Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES
0

Έκκληση στους Ισραηλινούς που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη να την εγκαταλείψουν «το συντομότερο δυνατό» απεύθυνε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, καθώς εκφράζονται φόβοι για επιθέσεις από Ιρανούς που μπορεί να απειλήσουν τη ζωή τους.

Η συγκεκριμένη προειδοποίηση συνιστά αναβάθμιση εκείνης που το Ισραήλ εξέδωσε στις 30 Μαΐου για αποφυγή ταξιδίων στην Κωνσταντινούπολη, με το ισραηλινό υπουργείο να επικαλείται σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών του κράτους από Ιρανούς που μπορεί να απειλήσουν τη ζωή τους στην τουρκική μεγαλούπολη.

«Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία»

Σε δηλώσεις του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι καλό θα είναι οι Ισραηλινοί πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, έπειτα από την αποκάλυψη της περασμένης εβδομάδας ότι ισραηλινές και τουρκικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες απέτρεψαν τελευταία στιγμή «ιρανικό τρομοκρατικό χτύπημα» στην Πόλη.

«Αυτά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στόχο έχουν να αφαιρέσουν τη ζωή από δεκάδες Ισραηλινούς πολίτες που πηγαίνουν για διακοπές στην Τουρκία, αλλά μπορεί ακόμα οι συμπατριώτες μας να πέσουν και θύματα απαγωγής», σημείωσε.

«Απετράπησαν επτά συνολικά επιθέσεις»

Όπως μεταδίδει το Jerusalem Post, η επίθεση που απετράπη ήταν «μόνο μία από τις επτά συνολικά που σχεδίαζαν οι Ιρανοί τρομοκράτες», με τον Λαπίντ να προειδοποιεί πως «το μακρύ χέρι του Ισραήλ θα πιάσει τους τρομοκράτες, οπουδήποτε κι αν αυτοί κρύβονται».

Μάλιστα, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Τουρκία για την άψογη συνεργασία και τη βοήθεια που παρείχε στις ισραηλινές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες.

Με πληροφορίες από Reuters και Jerusalem Post

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM