Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου- «Να παραιτηθεί η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση»

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου- «Να παραιτηθεί η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους αρκετών πόλεων του Ισραήλ για να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου και να απαιτήσουν την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. 

Στο Τελ Αβίβ, η ισραηλινή αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού για να απωθήσει διαδηλωτές οι οποίοι επιχείρησαν να κλείσουν κεντρικό αυτοκινητόδρομο. Αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις έγιναν επίσης στην Ιερουσαλήμ, τη Χάιφα, τη Μπερ Σεβά και έξω από την έπαυλη του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια.  

«Καλώ την πιο αποτυχημένη κυβέρνηση στην ιστορία (του Ισραήλ) να παραιτηθεί» φώναξε στους συγκεντρωθέντες στο Τελ Αβίβ ένας έφεδρος αξιωματικός του ισραηλινού στρατού που τραυματίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας. 

Διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα που επέρριπταν στον Μπενιαμίν Νετανιάχου την ευθύνη για την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους. «Εσύ είσαι ο ηγέτης. Εσύ φταις», ανέφεραν. 

Από την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 29.600 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργείου Υγείας του θύλακα, που ελέγχεται από την οργάνωση. 

Στην ολιγοήμερη εκεχειρία του Νοεμβρίου απελευθερώθηκαν 105 όμηροι. Όμως, παρότι γίνονται διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, αυτές δεν έχουν αποδώσει καρπούς. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM
«Κατηγορηματικό όχι» της Ρωσίας στο σχέδιο 26 χωρών για στρατεύματα στην Ουκρανία

Διεθνή / «Κατηγορηματικό όχι» της Ρωσίας στο σχέδιο 26 χωρών για στρατεύματα στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο απορρίπτει την ιδέα δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, παρόλο που 26 χώρες έχουν δεσμευθεί για ειρηνευτική αποστολή και οι συνομιλίες με τον Πούτιν σταμάτησαν απότομα
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Η άγνωστη σχέση του θρυλικού σχεδιαστή για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Διεθνή / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η άγνωστη σχέση του θρυλικού σχεδιαστή με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ο Αρμάνι έντυσε αμέτρητους σταρ του Χόλιγουντ αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών. Ανάμεσα σε αυτούς και την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία φωτογραφήθηκε με κομμάτι του διάσημου οίκου λίγες ώρες πριν πεθάνει
LIFO NEWSROOM
Δείπνο κολακείας στον Λευκό Οίκο: Οι τεχνολογικοί τιτάνες υποκλίνονται στον Τραμπ

Διεθνή / Δείπνο κολακείας στον Λευκό Οίκο: Οι τεχνολογικοί τιτάνες υποκλίνονται στον Τραμπ

Σε μια βραδιά γεμάτη επαίνους, ο πρόεδρος Τραμπ άκουσε κορυφαίους ηγέτες τεχνολογικών κολοσσών όπως Apple, OpenAI και Google να τον ευχαριστούν για τη στήριξή του στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα
LIFO NEWSROOM