Ισραήλ: Ένοχος για διαφθορά ο Ολμερτ

Ισραήλ: Ένοχος για διαφθορά ο Ολμερτ Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Τελ-Αβίβ ως ένοχος για διαφθορά σε μια υπόθεση που αφορούσε σκάνδαλο με ακίνητα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ισραήλ, πρωθυπουργός της χώρας βαρύνεται με την καταγγελία της διαφθοράς και φυσικά για πρώτη φορά καταδικάστηκε για το συγκεκριμένο λόγο.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο Ολμερτ κρίθηκε ένοχος για δωροδοκίες που έλαβε και έδωσε σε δύο χωριστές υποθέσεις, η μια,μεταξύ αυτών, έχει σχέση με το τεράστιο σκάνδαλο Holyland, της κατασκευής ενός πολύ μεγάλου συγκροτήματος στην Ιερουσαλήμ, την εποχή που ήταν δήμαρχος της πόλης (1993-2000).


Το Σεπτέμβριο του 2012, ο Ολμερτ είχε καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και την επιβολή προστίμου γιατί είχε κριθεί ένοχος για κατάχρηση εμπιστοσύνης στην υπόθεση «Κέντρο Επενδύσεων». Ωστόσο τον ίδιο χρόνο κρίθηκε αθώος βαρύτερων κατηγοριών σε ξεχωριστές υποθέσεις που αφορούσαν τις σχέσεις του με αμερικανό επιχειρηματία ενώ ο ίδιος ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ και αργότερα υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Η σημερινή ετυμηγορία σημαίνει πιθανότατα το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του Ολμπερτ ο οποίος μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM
ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατί οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες για φόνο στον 94χρονο πρώην πρόεδρο της Κούβας;

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο και άλλα αδικήματα στον Ραούλ Κάστρο, για τον φερόμενο ρόλο του στην κατάρριψη δύο πολιτικών αεροσκαφών Κουβανών εξορίστων το 1996
THE LIFO TEAM