Ισραήλ: Αλυσίδα φαστ φουντ λανσάρει μπέργκερ που φτιάχνει ένα ρομπότ

Ισραήλ: Αλυσίδα φαστ φουντ λανσάρει μπέργκερ που φτιάχνει ένα ρομπότ Facebook Twitter
Πηγή: Pixabay.
0

Η ισραηλινή αλυσίδα ταχυφαγείων BBB προτείνει εδώ και λίγες ημέρες ένα χορτοφαγικό μπέργκερ, που παρασκευάζει και μαγειρεύει ένα ρομπότ, το οποίο προσαρμόζει το ψήσιμο και τη σύνθεσή του ανάλογα με τα γούστα των πελατών, πράγμα που αποτελεί καινοτομία, σύμφωνα με το φαστ φουντ.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα μηχάνημα παρασκευάζει αυτόματα ένα εξατομικευμένο μπέργκερ», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρασέλι Βίζμαν, διευθύνουσα σύμβουλος της SavorEat, της ισραηλινής start-up, που εξειδικεύεται στην παραγωγή εναλλακτικών κρέατος και βρίσκεται πίσω από την όλη ιδέα.

Ο καθένας μπορεί να επιλέξει την ποσότητα των φυτικών πρωτεϊνών ή των λιπαρών στο μπέργκερ του, όπως και το μέγεθός του ή τον τρόπο μαγειρέματός του μέσω μιας εφαρμογής, εξήγησε η Βίζμαν.

Το «ρομπότ σεφ», που έχει ύψος ενός μεγάλου φούρνου, μπορεί να φτιάξει ταυτόχρονα τρία διαφορετικά μπέργκερ.

Το μηχάνημα αναμειγνύει διάφορα συστατικά, όπως φασόλια, πατάτες και ρεβύθια προκειμένου να φτιάξει ένα μείγμα «που μοιάζει σε εκείνο του αληθινού κρέατος», είπε η Βίζμαν, η οποία δημιούργησε το 2018 την εταιρεία της μαζί με δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ. Το έδεσμα μαγειρεύεται σε λίγα λεπτά, διαβεβαίωσε η ίδια.

«Η καινοτομία», σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλου του ομίλου BBB Αχούβα Τούργκεμαν, είναι ότι ο πελάτης επιλέγει τα συστατικά και το ρομπότ εκτελεί χωρίς κανείς να αγγίζει το μπέργκερ, το οποίο τοποθετείται στη συνέχεια με το χέρι μεταξύ δύο φετών ψωμιού.

Σε πρώτη φάση, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να δοκιμάσουν αυτή τη γαστρονομική καινοτομία στα εστιατόρια της πόλης Χερτσλίγια, κοντά στο Τελ Αβίβ, έναντι περίπου 60 σέκελ (17 ευρώ), μαζί με πατάτες τηγανιτές και αναψυκτικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM