Να σφαγιαστούν, αποφασίστηκε, οι σχεδόν 900 αγελάδες, που βρίσκονται στοιβαγμένες στο πλοίο Karim Allah το οποίο, αγκυροβόλησε την Πέμπτη μετά από μήνες περιπλάνησης στη Μεσόγειο.

 

Το Karim Allah έδεσε στην Καρθαγένη, αφού περιπλανήθηκε για μήνες στη Μεσόγειο, αναζητώντας αγοραστή για τα 895 βοοειδή που μεταφέρει. Τα ζώα απορρίφθηκαν από πολλές χώρες, καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό της κυανής γλώσσας.

 

Τα ζώα έχουν ταλαιπωρηθεί από το μακρύ ταξίδι, κάποια από αυτά είναι άρρωστα και δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε να επιτραπεί η είσοδός τους στο ευρωπαϊκό έδαφος, αναφέρει εμπιστευτικό έγγραφο των ισπανικών κτηνιατρικών υπηρεσιών που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters. 

 

Ισπανία: Θα σφαγιαστούν οι 895 αγελάδες του Karim Allah - Περιπλανιόταν για μήνες στη Μεσόγειο
Αγελάδες εντός του Karim Allah στην Καρθαγένη, σε φωτογραφία που τραβήχτηκε την Πέμπτη από μέλος του πληρώματος. Φωτογραφία: Guardian

 

Ισπανία: Θα σφαγιαστούν οι 895 αγελάδες του Karim Allah - Περιπλανιόταν για μήνες στη Μεσόγειο
Οι 895 αγελάδες τελικά θα σφαγιαστούν, σύμφωνα ένα εμπιστευτικό έγγραφο των ισπανικών κτηνιατρικών υπηρεσιών. Φωτογραφία: Guardian

 

Ο Μιγκέλ Μασραμόν, δικηγόρος που εκπροσωπεί την πλοιοκτήτρια εταιρεία Talia Shipping Line, ανέφερε πως το πλοίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για να μεταφέρει ζώα και οι ιδιοκτήτες του δαπάνησαν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ για να διασφαλίσουν την ευημερία των ζώων κατά τη διάρκεια του διάρκειας μηνών ταξιδιού. 

 

Ωστόσο, υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων έκαναν λόγο για συνθήκες που «θυμίζουν κόλαση» μέσα στο πλοίο. «Τι συνέβη στα απόβλητα που παρήγαγαν όλα αυτά τα ζώα εδώ και δύο μήνες; Είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες», είπε η Σίλβια Μπαρκέρο, διευθύντρια της ΜΚΟ Igualdad Animal.

 

Ισπανία: Θα σφαγιαστούν οι 895 αγελάδες του Karim Allah - Περιπλανιόταν για μήνες στη Μεσόγειο
Ειδικοί πήραν δείγμα αίματος από τα βοοειδή για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό της κυανής γλώσσας. Φωτογραφία: Guardian

 

Τα ζώα προορίζονταν αρχικά να πωληθούν στην Τουρκία, ωστόσο οι αρχές εκεί εμπόδισαν το φορτίο και ανέστειλαν τις εισαγωγές ζωντανών ζώων από την Ισπανία, λέγοντας πως οι αγελάδες ενδέχεται να πάσχουν από τον ιό της κυανής γλώσσας. Η Τουρκία δεν εξέτασε τα ζώα, ωστόσο εστία του ιού είχε πρόσφατα εντοπιστεί στην ισπανική επαρχία Ουέσκα.

 

Μετά την απόρριψη των τουρκικών αρχών, το πλοίο μετατράπηκε σε διεθνή παρία, καθώς διάφορες χώρες αρνήθηκαν να του επιτρέψουν την είσοδο στα λιμάνια τους ακόμα και για να ανεφοδιαστεί με ζωοτροφές, με αποτέλεσμα οι αγελάδες να ταξιδεύουν πολλές ημέρες πίνοντας μονάχα νερό.

 

Την ίδια στιγμή, παραμένει ασαφές σε ποιον ανήκουν τα ζώα, με τον αρχικό εξαγωγέα, World Trade, να λέει ότι δεν είναι υπεύθυνη για αυτά καθώς τα έχει ήδη πουλήσει, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr