Ισπανία: Θα σφαγιαστούν οι 895 αγελάδες του Karim Allah - Περιπλανιόταν για μήνες στη Μεσόγειο

Ισπανία: Θα σφαγιαστούν οι 895 αγελάδες του Karim Allah - Περιπλανιόταν για μήνες στη Μεσόγειο Facebook Twitter
Τα βοοειδή στο Karim Allah είχαν απορρίψει πολλές χώρες λόγω φόβων ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό της κυανής γλώσσας.
0

Να σφαγιαστούν, αποφασίστηκε, οι σχεδόν 900 αγελάδες, που βρίσκονται στοιβαγμένες στο πλοίο Karim Allah το οποίο, αγκυροβόλησε την Πέμπτη μετά από μήνες περιπλάνησης στη Μεσόγειο.

Το Karim Allah έδεσε στην Καρθαγένη, αφού περιπλανήθηκε για μήνες στη Μεσόγειο, αναζητώντας αγοραστή για τα 895 βοοειδή που μεταφέρει. Τα ζώα απορρίφθηκαν από πολλές χώρες, καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό της κυανής γλώσσας.

Τα ζώα έχουν ταλαιπωρηθεί από το μακρύ ταξίδι, κάποια από αυτά είναι άρρωστα και δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε να επιτραπεί η είσοδός τους στο ευρωπαϊκό έδαφος, αναφέρει εμπιστευτικό έγγραφο των ισπανικών κτηνιατρικών υπηρεσιών που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters. 

Ισπανία: Θα σφαγιαστούν οι 895 αγελάδες του Karim Allah - Περιπλανιόταν για μήνες στη Μεσόγειο Facebook Twitter
Αγελάδες εντός του Karim Allah στην Καρθαγένη, σε φωτογραφία που τραβήχτηκε την Πέμπτη από μέλος του πληρώματος. Φωτογραφία: Guardian
Ισπανία: Θα σφαγιαστούν οι 895 αγελάδες του Karim Allah - Περιπλανιόταν για μήνες στη Μεσόγειο Facebook Twitter
Οι 895 αγελάδες τελικά θα σφαγιαστούν, σύμφωνα ένα εμπιστευτικό έγγραφο των ισπανικών κτηνιατρικών υπηρεσιών. Φωτογραφία: Guardian

Ο Μιγκέλ Μασραμόν, δικηγόρος που εκπροσωπεί την πλοιοκτήτρια εταιρεία Talia Shipping Line, ανέφερε πως το πλοίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για να μεταφέρει ζώα και οι ιδιοκτήτες του δαπάνησαν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ για να διασφαλίσουν την ευημερία των ζώων κατά τη διάρκεια του διάρκειας μηνών ταξιδιού. 

Ωστόσο, υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων έκαναν λόγο για συνθήκες που «θυμίζουν κόλαση» μέσα στο πλοίο. «Τι συνέβη στα απόβλητα που παρήγαγαν όλα αυτά τα ζώα εδώ και δύο μήνες; Είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες», είπε η Σίλβια Μπαρκέρο, διευθύντρια της ΜΚΟ Igualdad Animal.

Ισπανία: Θα σφαγιαστούν οι 895 αγελάδες του Karim Allah - Περιπλανιόταν για μήνες στη Μεσόγειο Facebook Twitter
Ειδικοί πήραν δείγμα αίματος από τα βοοειδή για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό της κυανής γλώσσας. Φωτογραφία: Guardian

Τα ζώα προορίζονταν αρχικά να πωληθούν στην Τουρκία, ωστόσο οι αρχές εκεί εμπόδισαν το φορτίο και ανέστειλαν τις εισαγωγές ζωντανών ζώων από την Ισπανία, λέγοντας πως οι αγελάδες ενδέχεται να πάσχουν από τον ιό της κυανής γλώσσας. Η Τουρκία δεν εξέτασε τα ζώα, ωστόσο εστία του ιού είχε πρόσφατα εντοπιστεί στην ισπανική επαρχία Ουέσκα.

Μετά την απόρριψη των τουρκικών αρχών, το πλοίο μετατράπηκε σε διεθνή παρία, καθώς διάφορες χώρες αρνήθηκαν να του επιτρέψουν την είσοδο στα λιμάνια τους ακόμα και για να ανεφοδιαστεί με ζωοτροφές, με αποτέλεσμα οι αγελάδες να ταξιδεύουν πολλές ημέρες πίνοντας μονάχα νερό.

Την ίδια στιγμή, παραμένει ασαφές σε ποιον ανήκουν τα ζώα, με τον αρχικό εξαγωγέα, World Trade, να λέει ότι δεν είναι υπεύθυνη για αυτά καθώς τα έχει ήδη πουλήσει, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM