Ισπανία: Βίντεο καταγράφει την οργή των πλημμυροπαθών για τον βασιλιά και την Λετίθια

Ισπανία: Βίντεο καταγράφει την οργή των πλημμυροπαθών για τον βασιλιά και την Λετίθια Facebook Twitter
Φωτ: EFE
0

Μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους πέρασαν την Κυριακή ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ' και η βασιλίσσα Λετίθια στο προάστιο Παϊπόρτα της Βαλένθια που καταστράφηκε από τις πλημμύρες.

Το βασιλικό ζεύγος μαζί με τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ επιχείρησαν εν μέσω ισχυρής αστυνομικής δύναμης να περιοδεύσουν στην περιοχή, όταν βρέθηκαν ενώπιον οργισμένων πολιτών που κατόρθωσαν να τους πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής. Πετώντας λάσπες, αλλά και άλλα αντικείμενα κατά του βασιλιά και της Λετίθια, τους λέρωσαν παντού, φωνάζοντας «Δολοφόνοι!». Η Λετίθια εθεάθη με λάσπες στο πρόσωπο, εμφανώς σοκαρισμένη να επιχειρεί να κατευνάσει τα πνεύματα ακούγοντας τα παράπονα του κόσμου.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αποχώρησε εσπευσμένα από τη Βαλένθια, ενώ το πλήθος χτυπούσε μανιασμένα το αυτοκίνητό του, προκαλώντας του ζημιές, ενώ αντίθετα Φελίπε και Λετίθια έμειναν στην περιοχή και άκουσαν τους οργισμένους κατοίκους.

Θυμωμένοι, με την οργή, τον πόνο και την απόγνωση να ξεχειλίζουν, ούρλιαζαν στο βασιλικό ζεύγος  που βρέθηκε μπροστά τους. «Γνωρίζατε και δεν κάνατε τίποτα», «Εδώ πεθαίνουμε», «Εσένα δεν σου λείπει τίποτα», «Γιατί δεν ήρθατε νωρίτερα».

Η Λετίθια φάνηκε προς στιγμήν να τα χάνει, καθώς οι κάμερες την κατέγραψαν να ξεσπάει σε κλάμματα. Κάποιες γυναίκες την αγκάλιαζαν ενώ της έλεγαν τον πόνο τους, οι περισσότεροι όμως της φώναζαν, κατηγορώντας την για αδιαφορία, όλες αυτές τις ημέρες.

Βίντεο της El Pais καταγράφει σε 2:40 όλα όσα έγιναν:

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ στέλνει στρατό στο Πόρτλαντ βλέποντας βίντεο από το 2020

Διεθνή / Ο Τραμπ στέλνει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ βασιζόμενος σε fake news του Foxλ από το 2020

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να στείλει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ βασιζόμενος σε ψευδές ρεπορτάζ με πλάνα του 2020. Ο δήμαρχος και ο γενικός εισαγγελέας του Όρεγκον αντιδρούν έντονα.
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM