Ισμαΐλ Χανίγια: Ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε στο Ιράν

Ισμαΐλ Χανίγε: Ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε στο Ιράν Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε / EPA
0

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγια δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, κάνοντας λόγο για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή».

«Ο αδελφός, ο ηγέτης, ο μουτζάχιντ Ισμαΐλ Χανίγια, ο αρχηγός του κινήματος, σκοτώθηκε σε ύπουλη σιωνιστική επιδρομή εναντίον του γραφείου του στην Τεχεράνη αφού παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου προέδρου» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανέφερε η Χαμάς.

O Χανίγια είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, του Μασούντ Πεζεσκιάν, χθες Τρίτη, με τον οποίο μάλιστα και συναντήθηκε.

Ισμαΐλ Χανίγε: Ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε στο Ιράν Facebook Twitter
Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγε (αριστερά) και ο νέος πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν (δεξιά) / φωτ.: Tasnim

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, στέλεχος της Χαμάς, μίλησε για «άνανδρη ενέργεια» του Ισραήλ, η οποία «δεν θα μείνει ατιμώρητη», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ακσά, προσκείμενο στο κίνημα. Ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, άλλο στέλεχος της Χαμάς, χαρακτήρισε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τη δολοφονία πολύ σοβαρή κλιμάκωση από ισραηλινής πλευράς, που διαβεβαίωσε πως δεν θα επιτύχει τους στόχους της.

Άλλα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν αναφέρουν πως οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, γνωστοποίησαν πως ο Ισμαήλ Χανίγια και σωματοφύλακάς του δολοφονήθηκαν στην ιρανική επικράτεια.

Αρχικά η Χαμάς ανέφερε ότι υπήρξε αεροπορική επιδρομή στην τοποθεσία που βρίσκονταν ο Ισμαήλ Χανίγια.

Οι πρώτες αναφορές που προέρχονται από τους Φρουρούς της Επανάστασης αναφέρουν ότι ο ηγέτης του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δολοφονήθηκε από πυρά στην Τεχεράνη, μαζί με ένα μέλος της ασφάλειας του.

 Έρευνα για τον θάνατο του Ισμαΐλ Χανίγια ανακοίνωσε ότι διενεργεί το Ιράν

Οι ιρανικές αρχές διενεργούν έρευνα για τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και τα ευρήματα θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

«Κανένα έλεος» λέει ισραηλινός υπουργός

Από πλευράς Ισραήλ, ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς  Amichay Eliyahu δήλωσε ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς «κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο». «Κανένα έλεος για αυτούς τους θνητούς», έγραψε ο Eliyahu σε μια ανάρτηση στο X.

«Το σιδερένιο χέρι που θα τους χτυπήσει, είναι αυτό που θα φέρει ειρήνη και λίγη παρηγοριά και θα ενισχύσει την ικανότητά μας να ζούμε ειρηνικά με εκείνους που επιθυμούν την ειρήνη», είπε.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM