No.1

«Το Ιράν θα επωμιστεί τις συνέπειες» δηλώνει το Ισραήλ

«Αναχαιτίστηκαν το 99% των πυραύλων, το Ιράν θα επωμιστεί τις συνέπειες» δηλώνει το Ισραήλ Facebook Twitter
0

Επικαλούμενο τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, το Ιράν -13 ημέρες μετά την ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του στη Συρία- εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ισραήλ με εκατοντάδες drones και πυραύλους κρουζ τόσο από το έδαφος του, αλλά και μέσω της Υεμένης, της Συρίας, του Ιράκ και του Λιβάνου.

Οι περισσότεροι πύραυλοι -συγκεκριμένα το 99%- αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα, Κυριακή 14 Απριλίου, για την ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ, κατόπιν αιτήματος του Ισραηλινού πρεσβευτή στον ΟΗΕ.

«Τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση επίθεση από το Ιράν. Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί, είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) είναι ισχυρές. Έχουμε καθορίσει μια σαφή αρχή: Όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας έναντι οποιασδήποτε απειλής και θα το κάνουμε με ευθύτητα και αποφασιστικότητα» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, το βράδυ του Σαββάτου, κατά την έναρξη της επίθεσης.

«Το Ιράν θα επωμιστεί τις συνέπειες»

«Το Ιράν χρηματοδοτεί, εκπαιδεύει και εξοπλίζει αντιπροσώπους της τρομοκρατίας σε όλη τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής. Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χαμάς ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο στις 7 Οκτωβρίου- η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ επέκτεινε αυτόν τον πόλεμο στις 8 Οκτωβρίου- και έκτοτε, οι υποστηριζόμενες από το Ιράν πολιτοφυλακές στο Ιράκ και τη Συρία και οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούτι στην Υεμένη, έχουν επεκτείνει αυτόν τον πόλεμο σε μια παγκόσμια σύγκρουση. Το Ιράν είναι ο μεγαλύτερος κρατικός χορηγός τρομοκρατίας στον κόσμο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Το τρομοκρατικό του δίκτυο δεν απειλεί μόνο τους ανθρώπους του Ισραήλ, της Γάζας, του Λιβάνου και της Συρίας- το καθεστώς του Ιράν τροφοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι μόνο. Το Ιράν θα επωμιστεί τις συνέπειες για την επιλογή του να κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση. Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Έχουμε αυξήσει την ετοιμότητά μας να προστατεύσουμε το Ισραήλ από περαιτέρω ιρανική επιθετικότητα. Είμαστε επίσης έτοιμοι να απαντήσουμε. Οι IDF είναι προετοιμασμένες για όλα τα σενάρια και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα -μαζί με τους συμμάχους μας- για την προστασία του λαού του Ισραήλ» κατέληξε ο Ντάνιελ Χαγκάρι.

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM