Ιράν: Αυτοκτόνησε 16χρονη - Την απείλησαν με αποβολή επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ

Ιράν: Αυτοκτόνησε 16χρονη - Την απείλησαν με αποβολή επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Twitter
0

Οργή προκαλεί η νέα τραγωδία στο Ιράν με μια 16χρονη που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της επειδή την απείλησαν με αποβολή γιατί δεν φορούσε χιτζάμπ σε δημόσιο χώρο.

Η 16χρονη Αρεζού Καβάρι, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, είχε έρθει σε σύγκρουση με τον διευθυντή του σχολείου της, παραπάνω από μια φορές, σύμφωνα με όσα λέει ο πατέρας της στο Rokna News. Τη μία φορά απειλήθηκε με αποβολή επειδή χόρεψε χωρίς χιτζάμπ και την άλλη επειδή φορούσε τζιν αντί για την απαιτούμενη στολή κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής.

Στη συνέντευξή του, ο πατέρας της φανέρωσε πως ενημερώθηκε από το σχολείο ότι η κόρη του είχε εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις χωρίς άδεια και αργότερα, έμαθε ότι η 16χρονη πήδηξε από τον έκτο όροφο ενός κτιρίου. Όπως δήλωσε ο πατέρας, θεωρεί το σχολείο υπεύθυνο για τον θάνατό της μέσω της υπερβολικής αντίδρασής του σε ενδυματολογικά ζητήματα, προσθέτοντας ότι η οικογένεια έχει υποβάλει επίσημη καταγγελία κατά του διευθυντή. «Το περιστατικό δεν ήταν το πρώτο, υπήρχαν και στο παρελθόν θέματα με το σχολείο» είπε.

Ιράν: Οργή για την αυτοκτονία της 16χρονης

«Πέρυσι προσπάθησαν επίσης να αποτρέψουν την εγγραφή της, χρησιμοποιώντας δικαιολογίες όπως το ότι έχει πάρα πολλούς φίλους ή αφήνει να φανεί λίγο από τα μαλλιά της», συμπλήρωσε στο Rokna News. Στα social, οι χρήστες ξεσπούν κατά των αυστηρών κανόνων στο Ιράν. «Η μαθήτρια δέχτηκε επίθεση από το σχολείο της επειδή αρνήθηκε να ακολουθήσει τους ισλαμιστικούς ενδυματολογικούς κώδικες. Απειλήθηκε με αποβολή και νομικές συνέπειες από το καθεστώς» γράφει ένας χρήστης.

«Αυτή είναι η 16χρονη που αυτοκτόνησε μετά από αδυσώπητη παρενόχληση από τον διευθυντή του σχολείου της για το χιτζάμπ. Ήταν απλώς ένα έφηβο κορίτσι που ήθελε την απλή ελευθερία να φοράει αυτό που της αρέσει, να χορεύει, να νιώθει τον αέρα στα μαλλιά της. Όμως το καθεστώς την ανάγκασε να σηκώσει το βάρος των ισλαμικών ενδυματολογικών κανόνων μέχρι που επέλεξε τον θάνατο αντί για μια ζωή ταπείνωσης. Αυτό είναι ένα άλλο είδος δολοφονίας, ένα νεαρό κορίτσι που συνθλίβεται από ένα σύστημα που δεν αφήνει περιθώρια για χαρά ή επιλογές» σχολιάζει άλλος.

«Αυτές είναι οι φρίκες που ζούμε εμείς οι γυναίκες στο Ιράν κάθε μέρα. Και όταν μοιραζόμαστε τον πόνο μας, κάποιοι στη Δύση ανησυχούν μήπως τροφοδοτήσουν την ισλαμοφοβία. Η ισλαμική ιδεολογία μας σκοτώνει. Οι Ιρανές έχουν βαρεθεί με αυτό το καθεστώς» γράφει μια άλλη γυναίκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με πληροφορίες από Iran International

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Πανεθνική απεργία σήμερα στη χώρα - Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Οι οικογένειες των ομήρων καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα αντί να συνάψει συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα

Διεθνή / Σερβία: Βίαιες διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα - Στις φλόγες τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις συγκλονίζουν τη Σερβία από τον Νοέμβριο, μετά το δυστύχημα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ, όπου σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM