LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Ιράν: Αυτοκτόνησε 16χρονη - Την απείλησαν με αποβολή επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ

Ιράν: Αυτοκτόνησε 16χρονη - Την απείλησαν με αποβολή επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Twitter
0

Οργή προκαλεί η νέα τραγωδία στο Ιράν με μια 16χρονη που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της επειδή την απείλησαν με αποβολή γιατί δεν φορούσε χιτζάμπ σε δημόσιο χώρο.

Η 16χρονη Αρεζού Καβάρι, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, είχε έρθει σε σύγκρουση με τον διευθυντή του σχολείου της, παραπάνω από μια φορές, σύμφωνα με όσα λέει ο πατέρας της στο Rokna News. Τη μία φορά απειλήθηκε με αποβολή επειδή χόρεψε χωρίς χιτζάμπ και την άλλη επειδή φορούσε τζιν αντί για την απαιτούμενη στολή κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής.

Στη συνέντευξή του, ο πατέρας της φανέρωσε πως ενημερώθηκε από το σχολείο ότι η κόρη του είχε εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις χωρίς άδεια και αργότερα, έμαθε ότι η 16χρονη πήδηξε από τον έκτο όροφο ενός κτιρίου. Όπως δήλωσε ο πατέρας, θεωρεί το σχολείο υπεύθυνο για τον θάνατό της μέσω της υπερβολικής αντίδρασής του σε ενδυματολογικά ζητήματα, προσθέτοντας ότι η οικογένεια έχει υποβάλει επίσημη καταγγελία κατά του διευθυντή. «Το περιστατικό δεν ήταν το πρώτο, υπήρχαν και στο παρελθόν θέματα με το σχολείο» είπε.

Ιράν: Οργή για την αυτοκτονία της 16χρονης

«Πέρυσι προσπάθησαν επίσης να αποτρέψουν την εγγραφή της, χρησιμοποιώντας δικαιολογίες όπως το ότι έχει πάρα πολλούς φίλους ή αφήνει να φανεί λίγο από τα μαλλιά της», συμπλήρωσε στο Rokna News. Στα social, οι χρήστες ξεσπούν κατά των αυστηρών κανόνων στο Ιράν. «Η μαθήτρια δέχτηκε επίθεση από το σχολείο της επειδή αρνήθηκε να ακολουθήσει τους ισλαμιστικούς ενδυματολογικούς κώδικες. Απειλήθηκε με αποβολή και νομικές συνέπειες από το καθεστώς» γράφει ένας χρήστης.

«Αυτή είναι η 16χρονη που αυτοκτόνησε μετά από αδυσώπητη παρενόχληση από τον διευθυντή του σχολείου της για το χιτζάμπ. Ήταν απλώς ένα έφηβο κορίτσι που ήθελε την απλή ελευθερία να φοράει αυτό που της αρέσει, να χορεύει, να νιώθει τον αέρα στα μαλλιά της. Όμως το καθεστώς την ανάγκασε να σηκώσει το βάρος των ισλαμικών ενδυματολογικών κανόνων μέχρι που επέλεξε τον θάνατο αντί για μια ζωή ταπείνωσης. Αυτό είναι ένα άλλο είδος δολοφονίας, ένα νεαρό κορίτσι που συνθλίβεται από ένα σύστημα που δεν αφήνει περιθώρια για χαρά ή επιλογές» σχολιάζει άλλος.

«Αυτές είναι οι φρίκες που ζούμε εμείς οι γυναίκες στο Ιράν κάθε μέρα. Και όταν μοιραζόμαστε τον πόνο μας, κάποιοι στη Δύση ανησυχούν μήπως τροφοδοτήσουν την ισλαμοφοβία. Η ισλαμική ιδεολογία μας σκοτώνει. Οι Ιρανές έχουν βαρεθεί με αυτό το καθεστώς» γράφει μια άλλη γυναίκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με πληροφορίες από Iran International

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BRITNEY SPEARS ΣΥΛΛΗΨΗ

Διεθνή / Ελεύθερη η Britney Spears: Η κίνηση μετά τη σύλληψή της - «Χρειάζεται βοήθεια» λέει εκπρόσωπός της

Νέες πληροφορίες από την αστυνομία της Καλιφόρνια που τη συνέλαβε - «Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για μια αλλαγή που πρέπει να συμβεί στη ζωή της», είπε εκπρόσωπός της
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα χαμένα έγγραφα του FBI που σχετίζονται με τις κατηγορίες εναντίον Τραμπ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα του FBI που συνδέουν τον Τραμπ με υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν σημειώματα από συνέντευξη γυναίκας, που ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση από τον τότε επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM