Το Ιράν απαγόρευσε τα μαθήματα Αγγλικών στα δημοτικά σχολεία επειδή είναι «πολιτιστική εισβολή»

Το Ιράν απαγόρευσε τα μαθήματα Αγγλικών στα δημοτικά σχολεία επειδή είναι «πολιτιστική εισβολή» Facebook Twitter
0

Το Ιράν απαγόρευσε τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στα δημοτικά σχολεία, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα «πολιτιστική εισβολή». 

Ο υπουργός Παιδείας «σκοπεύει να ενισχύσει την περσική γλώσσα και την ιρανική ισλαμική παιδεία των μαθητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση», δήλωσε εκπρόσωπός του. 

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, στο παρελθόν έχει εκφράσει την ανησυχία του για τη διδασκαλία των αγγλικών. 

Η γνώση αγγλικών θεωρείται μια πολύ σημαντική δεξιότητα και πολλοί Ιρανοί μαθαίνουν τη γλώσσα. 

Τα αγγλικά παρέχονται σαν επιλογή γλώσσας σε πολλά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ξεκινούν στην ηλικία των 12 ετών, αλλά λόγω μεγάλης δημοφιλίας κάποια σχολεία άρχισαν να την προσφέρουν πολύ νωρίτερα στους μαθητές τους. 

«Η διδασκαλία ξένων γλωσσών δεν συνίσταται για κανένα λόγο στα δημοτικά σχολεία», σχολίασε ο γραμματέας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου, προσθέτοντας πως τα σχολεία που διδάσκουν αγγλικά σαν έξτρα μάθημα εκτός των σχολικών ωρών κάνουν «παραβίαση». 

Η απαγόρευση δεν επηρεάζει την διδασκαλία ξένων γλωσσών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή γνωστά ιδιωτικά ινστιτούτα που διδάσκουν Αγγλικά. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ