Ιράν: 20χρονος δολοφονήθηκε και αποκεφαλίστηκε από την οικογένειά του επειδή ήταν γκέι

Ιράν: 20χρονος δολοφονήθηκε και αποκεφαλίστηκε από την οικογένειά του επειδή ήταν γκέι Facebook Twitter
Δολοφόνησαν και αποκεφάλισαν 20χρονο γκέι στο Ιράν - Twitter
0

Ιρανός γκέι άνδρας δολοφονήθηκε άγρια και αποκεφαλίστηκε από την οικογένειά του, όταν αυτή διαπίστωσε τη σεξουαλική ταυτότητά του, σε ένα «φρικτό έγκλημα τιμής». 


Τον Αλιρέζα Φαζέλι-Μονφερέντ φέρεται να σκότωσε ο αδερφός του και τα ξαδέρφια του την περασμένη Τρίτη, 4 Μαΐου όταν ανακάλυψαν πως ο ιρανικός στρατός του έδωσε εξαίρεση από τη θητεία λόγω «σεξουαλικής αχρειότητας». 

Όπως είπε στο Iran Wire, ο καλύτερός του φίλος Αγκίλ Αμπιάτ, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, ο 20χρονος μίλησε τελευταία φορά με τη μαμά του. 

Λίγο μετά, ο ετεροθαλής αδερφής του πήγε στο σπίτι του και του είπε πως ο πατέρας τους ήθελε να τον δει. 


Μαζί πήγαν οδικώς στο χωριό Μπορούμι, όπου ο αδερφός και τα ξαδέρφια του τον σκότωσαν και τον αποκεφάλισαν, προτού πετάξουν το πτώμα του σε ένα δέντρο. 


Έπειτα, σύμφωνα με τον Αμπιάτ, τηλεφώνησαν στη μάνα του και της είπαν πού θα βρει το πτώμα του γιου της. Σύμφωνα με τον σύντροφο του 20χρονου, τον ακτιβιστή Αγκίλ Μπαγιάτ, η μητέρα του νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ ενώ οι φερόμενοι δράστες συνελήφθησαν. 

Ο Αλιρέζα σχεδίαζε να φύγει από το Ιράν και να συναντήσει τον σύντροφό του στην Τουρκία. 

«Η δολοφονία του Αλιρέζα ως αποτέλεσμα της σεξουαλικής του ταυτότητας αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση των προειδοποιήσεών μας εδώ και χρόνια για τους κινδύνους που εγκυμονεί η στρατιωτική εξαίρεση για τους γκέι Ιρανούς και υπογραμμίζει την ανάγκη ύπαρξης νομοθεσίας για την αποφυγή τέτοιων κινδύνων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση  6rang. 

Σύμφωνα με το BBC Persian, μάλιστα, υπάρχουν ηχογραφήσεις που καταγράφουν τον Αλιρέζα να λέει πως βρίσκεται σε κίνδυνο απειλούμενος από μέλη της οικογένειάς του και πως σχεδίαζε να φύγει από το Ιράν.

Γυναίκες και μέλη της LGBT+ κοινότητας γίνονται συχνά στόχος των λεγόμενων «εγκλημάτων τιμής», λόγω της «ντροπής» ή της «ατίμωσης» που προκαλούν στις οικογένειές τους. 

Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου θεωρούνται παράνομες στο Ιράν και τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη ή ακόμα και θανατική ποινή. 

Με πληροφορίες από PinkNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Διεθνή / ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τα 60 δισ. δολάρια στο Κίεβο - Εκτός της βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν, το νομοσχέδιο προβλέπει νέους περιορισμούς στο TikTok
NEWSROOM