ΗΠΑ: Ταυτοποιήθηκε «το αγόρι στο κουτί»- Η παλαιότερη ανεξιχνίαστη υπόθεση δολοφονίας στη Φιλαδέλφεια

ΗΠΑ: Ταυτοποιήθηκε «το αγόρι στο κουτί»- Η παλαιότερη ανεξιχνίαστη υπόθεση δολοφονίας στην Φιλαδέλφεια Facebook Twitter
Φωτ.: NATIONAL CENTER FOR MISSING & EXPLOITED CHILDREN
0

Η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποίησε ένα νεαρό αγόρι που είχε βρεθεί νεκρό μέσα σε μία κούτα στη Φιλαδέλφεια πριν από σχεδόν 65 χρόνια.

Το παιδί, που έμεινε γνωστό στις αρχές ως το «αγόρι στο κουτί», αναγνωρίστηκε ως ο Joseph Augustus Zarelli.

Η αστυνομία λέει ότι λόγω της τεχνολογίας DNA και του έργου των ντετέκτιβ κατάφεραν τελικά να κατονομάσουν τον νεαρό σε μία υπόθεση που παρέμενε ανοιχτή και ήταν η παλαιότερη ανεξιχνίαστη δολοφονία στην πόλη.

Το μυστήριο είχε «στοιχειώσει αυτήν την κοινότητα», είπε η αστυνομικός επίτροπος της Φιλαδέλφειας Danielle Outlaw.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, η αστυνομία είπε ότι δεν θα δημοσιοποιήσει το όνομα των γονιών του αγοριού και αρνήθηκε να πει ποιος ευθύνεται για τον θάνατό του.

Η υπόθεση παραμένει ενεργή έρευνα, σύμφωνα με την αστυνομία, που κάλεσε το κοινό σε βοήθεια προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ της ζωής του αγοριού.

Οι ντετέκτιβ είχαν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν τεστ DNA για να αναγνωρίσουν το αγόρι από τα λείψανά του στο παρελθόν, αλλά το δείγμα ήταν ανεπαρκές. Ωστόσο, ένας ιατροδικαστής μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το ίδιο δείγμα DNA για να αναγνωρίσει τους συγγενείς του αγοριού.

Οι αρχές έψαξαν τα αρχεία γέννησης και υιοθεσίας για να συνδέσουν το αγόρι με τους συγγενείς του. Γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1953, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Τον Φεβρουάριο του 1957, τα λείψανα ενός αγοριού μεταξύ τεσσάρων έως έξι ετών βρέθηκαν τυλιγμένα σε μια κουβέρτα μέσα σε ένα χαρτόκουτο JC Penney Bassinet σε μια δασώδη περιοχή στη γειτονιά Fox Chase της Φιλαδέλφειας.

Το αγόρι, που ήταν γυμνό και άσχημα μελανιασμένο, ζύγιζε λίγο παραπάνω από 13 κιλά και είχε αρκετές μικρές ουλές στο σώμα του, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα & υπό Εκμετάλλευση Παιδιά. Σύμφωνα με την αστυνομία ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου.

Αφίσες με τη φωτογραφία του αγοριού μοιράστηκαν σε όλη την πόλη. Η τοπική αστυνομία, οι ντετέκτιβ γιατροί και οι αναλυτές DNA προσπαθούσαν εδώ και δεκαετίες να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Οι ντετέκτιβ ακολούθησαν χιλιάδες οδηγούς, κατευθύνσεις και σενάρια αλλά ανεπιτυχώς. Ανάμεσά τους και το σενάριο ότι το αγόρι έπεσε θύμα απαγωγής από ένα σούπερ μάρκετ του Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης και ότι ήταν Ούγγρος πρόσφυγας.

Τα λείψανα του αγοριού έχουν ταφεί σε ένα τοπικό νεκροταφείο με την ταφόπλακα να γράφει «Το Άγνωστο παιδί της Αμερικής».

Κανείς δεν πρέπει να «περιμένει τόσο πολύ» για να ειπωθεί το όνομά του και η ιστορία της ζωής του, δήλωσε την Τετάρτη η επίτροπος της αστυνομίας.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ