ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα να καταφύγει στον Νόμο περί Εξέγερσης (Insurrection Act) που επιτρέπει τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων εναντίον Aμερικανών πολιτών στη Μινεσότα εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης σχετικά με την ανάπτυξη ομοσπονδιακών πρακτόρων στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της πολιτείας (σ.σ. Μινεάπολη), η οποία έχει γίνει το επίκεντρο καθημερινών συγκρούσεων.

«Αν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της Μινεσότα δεν υπακούουν στον νόμο και δεν εμποδίσουν τους επαγγελματίες ταραχοποιούς και στασιαστές από το να εξαπολύουν επιθέσεις στους Πατριώτες της (ICE) οι οποίοι προσπαθούν απλώς να κάνουν τη δουλειά τους, θα θέσω σε εφαρμογή τον ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση στο Truth Social.

Μέλος της αστυνομίας μετανάστευσης (ICE) πυροβόλησε χθες, Τετάρτη, στο πόδι έναν άνδρα από τη Βενεζουέλα που δεν σταμάτησε σε έλεγχο στη Μινεάπολη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ εν μέσω κλιμάκωσης των επιχειρήσεων σύλληψης παράτυπων μεταναστών που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην πόλη αυτή της πολιτείας Μινεσότα.

Την περασμένη εβδομάδα μια γυναίκα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ομοσπονδιακό πράκτορα

Ο Νόμος περί Εξέγερσης είναι ένας νόμος που εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις σε αμερικανικό έδαφος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM