Τα σχολεία σε μια κομητεία στη νοτιοανατολική πολιτεία της Τζόρτζια των ΗΠΑ θα δώσουν μπόνους 1.000 δολαρίων στο προσωπικό των σχολείων που εμβολιάζεται κατά της Covid-19,  δήλωσαν οι αρχές.

 

Με αυτό το κίνητρο οι αξιωματούχοι της κομητείας δήλωσαν ότι ελπίζουν να αποφύγουν τα προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση λόγω της πανδημίας. Το περασμένο έτος ήταν μια πρόκληση που δεν μοιάζει με καμία άλλη για τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς, δήλωσε η επιθεωρητής Mary Elizabeth Davis.

 

«Οι μαθητές και οι οικογένειές τους αξίζουν μια σταθερότητα και μια κανονικότητα την ερχόμενη σχολική χρονιά, και το να υποστηρίζουμε την υγεία των εργαζομένων μας είναι πρωταρχικής σημασίας σε αυτές τις προσπάθειες», πρόσθεσε.

 

Η κομητεία Χένρι, θα καταβάλει 1.000 δολάρια σε όσους από τους 6.000 υπαλλήλους της εμβολιαστούν πλήρως έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Τα χρήματα θα προέλθουν από ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που οφείλεται κυρίως στην μετάλλαξη Δέλτα. Τα νέα κρούσματα Covid-19 έχουν τετραπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε την Κυριακή ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, Φράνσις Κόλινς.