ΗΠΑ-Μεξικό: Τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Τραμπ και Σεϊνμπάουμ - Τι συζητήθηκε

ΤΡΑΜΠ ΣΕΪΝΜΠΑΟΥΜ ΜΕΞΙΚΟ ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Μεξικανή ομόλογός του Κλαούντια Σεϊνμπάουμ είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία.

Τη συζήτηση και οι δύο ηγέτες χαρακτήρισαν «παραγωγική», με αντικείμενο τις εμπορικές σχέσεις τους και θέματα ασφαλείας.

Η συζήτηση μεταξύ Τραμπ και Σεϊνμπάουμ

Ο Τραμπ, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ανέφερε ότι είχε «μια πολύ παραγωγική» συζήτηση με τη Σεϊνμπάουμ, με επίκεντρο «τα σύνορα και το εμπόριο». Πρόσθεσε ότι θα επικοινωνήσουν ξανά σύντομα και θα οργανώσουν δια ζώσης συναντήσεις στις χώρες τους.

Η Σεϊνμπάουμ από την πλευρά της επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση ήταν «εγκάρδια και παραγωγική». Στο θέμα της ασφάλειας «συμφωνήσαμε και οι δύο ότι τα πράγματα πάνε καλά», είπε στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί, μολονότι στα μέσα του μηνός ο Τραμπ απείλησε με μια «χερσαία επίθεση εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών», ιδίως στο Μεξικό.

Η αριστερή πρόεδρος πρόσθεσε ότι «συνεχίζεται η αναθεώρηση» της συνθήκης ελευθέρου εμπορίου μεταξύ του Καναδά, των ΗΠΑ και του Μεξικού (USCAM).

Ο Καναδάς και το Μεξικό, οι οικονομίες των οποίων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, απειλούνται από την προστατευτική πολιτική που ακολουθεί ο Τραμπ. Το διακύβευμα και για τις δύο χώρες είναι να επαναδιαπραγματευτούν όσο πιο ευνοϊκούς όρους μπορούν στο πλαίσιο της USCAM, την οποία ο Τραμπ απορρίπτει ως «ασήμαντη» για την αμερικανική οικονομία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM