Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν βρήκαν επαρκή στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, κοινώς UFO, που είπαν ότι είδαν πιλότοι του ναυτικού τα τελευταία χρόνια ήταν διαστημόπλοια εξωγήινων.

 

Αλλά προφανώς δεν απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο.

 

Οι αξιωματούχοι δεν μπορούν να εξηγήσουν τις περίεργες κινήσεις στον ουρανό, που συνεχίζουν να προκαλούν αμηχανία στις αμερικανικές στρατιωτικές και επιστημονικές αρχές, ανέφεραν οι New York Times, βάσει πληροφοριών από ανώτερους διοικητικούς αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για το αποτέλεσμα της πολυαναμενόμενης κυβερνητικής αξιολόγησης σχετικά με αυτά τα φαινόμενα. 

 

Η έκθεση διαπιστώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περισσότερων από 120 παρατηρήσεων τα τελευταία 20 χρόνια δεν προήλθε από στρατιωτική ή άλλη κυβερνητική τεχνολογία των ΗΠΑ, ανέφεραν αξιωματούχοι στην εφημερίδα.

 

Αυτό το εύρημα φαίνεται να αποκλείει την πιθανότητα, οι πιλότοι του ναυτικού, που έκαναν αναφορές για εναέρια φαινόμενα, να συνάντησαν πιθανώς τεχνολογία από κινήσεις, τις οποίες η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθούσε να κρατήσει μυστικές.

 

Αυτός ο προσδιορισμός είναι και το «μοναδικό συμπέρασμα» στην αξιολόγηση, σύμφωνα με πληροφορίες από τους αξιωματούχους. Μια μη απόρρητη έκδοση της έκθεσης, η οποία είναι έτοιμη να παραδοθεί στο Κογκρέσο έως τις 25 Ιουνίου, θα δώσει «μερικά ακόμα σαφή συμπεράσματα».

 

Ως εκ τούτου, «ανώτεροι αξιωματούχοι συμπεραίνουν ότι η ίδια η ασάφεια των ευρημάτων σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αποκλείσει οριστικά τις θεωρίες ότι τα φαινόμενα που παρατηρούνται από πιλότους μαχητικών μπορεί να είναι διαστημόπλοια εξωγήινών», ανέφεραν οι New York Times.

 

Η έκθεση παραδέχεται ότι πολλές λεπτομέρειες, που περιείχαν τις αναφορές είναι δύσκολο να εξηγηθούν. Μεταξύ αυτών και ο τρόπος, με τον οποίο τα αλλόκοτα αντικείμενα ανέπτυξαν ταχύτητα και άλλαξαν κατεύθυνση.

 

Η έκθεση για τα UFO εξέτασε επίσης περιστατικά, που αφορούσαν άγνωστα σκάφη και ξένες στρατιωτικές δυνάμεις.

 

Αξιωματούχοι πιστεύουν ότι «τουλάχιστον μερικά» από αυτά που είδαν οι Αμερικανοί πιλότοι θα μπορούσαν να είναι πειραματική τεχνολογία από ένα αντίπαλο κράτος, ενδεχομένως από την Κίνα ή τη Ρωσία.

 

Οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών και οι στρατιωτικοί, αναγνωρίζοντας ότι αυτά δεν αφορούν σε αμερικανική τεχνολογία, ανησύχησαν ότι η Ρωσία ή η Κίνα θα «πειραματίζονταν με υπερηχητική τεχνολογία».

 

Με πληροφορίες του Guardian