ΗΠΑ: Δασμοί αντιντάμπινγκ σε εισαγόμενα φύλλα αλουμινίου από Ελλάδα και άλλες 17 χώρες

Δασμούς αντιντάμπινγκ στα κοινά φύλλα κράματος αλουμινίου Facebook Twitter
pixabay
0

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Τρίτη τους οριστικούς δασμούς αντιντάμπινγκ στα κοινά φύλλα κράματος αλουμινίου που εισάγονται στην αμερικανική αγορά από 18 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Οι δασμοί αυτοί κυμαίνονται από το 49,2-242,8% για τις εισαγωγές από τη Γερμανία ως το 4,83% για τις εισαγωγές από το Μπαχρέιν και το 0,00%-2,72% για τις εισαγωγές από την Ελλάδα. Η επιβολή των δασμών αντιντάμπινγκ ανακοινώθηκε μερικές ώρες μετά την επικύρωση του διορισμού της Τζίνας Ραϊμόντο, πρώην κυβερνήτριας του Ρόουντ Άιλαντ, στο αξίωμα της υπουργού Εμπορίου της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν από την αμερικανική Γερουσία (84 ψήφοι υπέρ, 15 κατά).

Η έρευνα για το ντάμπινγκ και για τις κρατικές επιδοτήσεις είχε αρχίσει επί των ημερών της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, τον Μάρτιο του 2020. Τα κοινά φύλλα κράματος αλουμινίου χρησιμοποιούνται στην κατασκευή διαφόρων προϊόντων, από τις προσόψεις κτιρίων ως τα ρυμουλκούμενα φορτηγών και τις πινακίδες στους δρόμους. Στις εισαγωγές από τη Γερμανία επιβλήθηκαν μακράν οι βαρύτεροι δασμοί.

Η χώρα έκανε τις μεγαλύτερες εξαγωγές φύλλων αλουμινίου στις ΗΠΑ το 2019, αξίας 286,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο Μπαχρέιν, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με εξαγωγές αξίας 241,2 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ, επιβλήθηκε δασμός αντιντάμπινγκ 4,83% και επιπλέον δασμός εξαιτίας κρατικών ενισχύσεων ύψους ως και 6,44%.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου δημοσιοποίησε κατάλογο στον οποίο καταγράφονται οι δασμοί αντιντάμπινγκ και οι δασμοί εξαιτίας των κρατικών επιχορηγήσεων που επιβλήθηκαν.

Αφορούν στην Ελλάδα, τη Βραζιλία, την Κροατία, την Αίγυπτο, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιταλία, το Ομάν, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία, τη Νότια Αφρική, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, την Ταϊβάν και την Τουρκία.

Οι δασμοί που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προστεθούν στους ήδη εφαρμοζόμενους ύψους 10% που είχαν επιβληθεί από την κυβέρνηση Τραμπ στα περισσότερα εισαγόμενα προϊόντα αλουμινίου με την επίκληση της αμερικανικής νομοθεσίας για την εθνική ασφάλεια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM