Iνδονησία: 35 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Iνδονησία: 35 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες Facebook Twitter
Reuters: Maulana Surya/Antara
0

Στους 35 έφτασαν οι νεκροί, ενώ 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 25 αγνοούνται από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις στην κεντρική Ιάβα στα δυτικά της Ινδονησίας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο την Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Ινδονησίας.

Οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες σε διάφορες περιοχές με μεγάλη διάρκεια το Σάββατο, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις σε 16 πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη την επαρχία που επλήγη.

Οι περισσότερες από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες σημειώθηκαν στην περιοχή Purworejo, όπου 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 25 φέρονται ως αγνοούμενοι. Έρευνες είναι σε εξέλιξη για όσους εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σε ένα από τα περιστατικά, οι επιβάτες ενός φορτηγού προσπάθησαν να καθαρίσουν τα χώματα από μια μικρή κατολίσθηση που είχε φράξει το δρόμο. Ένας αριθμός μοτοσικλετών είχε σταματήσει πίσω από το φορτηγό όταν μια μεγαλύτερη κατολίσθηση συνέβη. Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το περιστατικό.

Ο Ιούνιος είναι συνήθως σχετικά ξηρός στην περιοχή, αλλά η Εθνική Ένωση Κλιματολογίας, Μετεωρολογίας και Γεωφυσικής είχε εκδώσει προειδοποίηση για ενδεχόμενες βροχή για τα τέλη Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου σε πέντε επαρχίες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM