Ινδία: Πρόστιμο 271 χιλ. δολάρια σε κομμωτήριο που έκοψε τα μαλλιά μοντέλου

Ινδία: Πρόστιμο 271 χιλ. δολάρια σε κομμωτήριο που έκοψε τα μαλλιά μοντέλου Facebook Twitter
Pixabay
0

Δικαστήριο στην Ινδία επέβαλε πρόστιμο 20 εκατομμύρια ρουπίες, σχεδόν 271.000 δολάρια δηλαδή, σε κομμωτήριο ως αποζημίωση σε μοντέλο για το λάθος κούρεμα που της έκανε.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η γυναίκα δούλευε σε εταιρείες παραγωγής προϊόντων μαλλιών, λόγω ακριβώς της πλούσιας κόμης της.

Αλλά το κομμωτήριο της έκοψε τα μαλλιά προκαλώντας της τεράστια οικονομική απώλεια.

Το κομμωτήριο, το οποίο αποτελεί μέρος μιας εξέχουσας αλυσίδας ξενοδοχείων στο Δελχί, μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας. Προς το παρόν ωστόσο, δεν έχει προχωρήσει σε κανένα σχόλιο

Η αρμόδια εθνική επιτροπή καταναλωτών στη χώρα (NCDRC) δήλωσε ότι το μοντέλο έχασε «τις αναμενόμενες δουλειές της και υπέστη μια τεράστια απώλεια, που άλλαξε εντελώς τον τρόπο ζωής της και γκρέμισε το όνειρό της να είναι κορυφαίο μοντέλο».

«Υπέστη σοβαρή ψυχική κατάρρευση και τεράστιο ψυχολογικό τραύμα λόγω της αμέλειας του κομμωτηρίου, που έκοψε τα μαλλιά της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συγκεντρωθεί στη δουλειά της και τελικά να τη χάσει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το μοντέλο πήγε στο κομμωτήριο της αλυσίδας ξενοδοχείων το 2018 για να κουρευτεί και έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στο προσωπικό για την εμφάνιση που ήθελε.

Αλλά η κομμώτρια έκοψε ένα μεγάλο μέρος των μαλλιών της, «αφήνοντας μόλις 10 εκατοστά από την κορυφή του κεφαλιού ως τους ώμους της», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

«Σταμάτησε να βλέπει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Είναι επαγγελματίας στον τομέα της επικοινωνίας και (χρειάζεται) να συμμετέχει σε συναντήσεις και διαδραστικές συνεδρίες. Αλλά έχασε την αυτοπεποίθησή της λόγω των κοντών μαλλιών της», ανέφερε η δικαστική απόφαση.

Όταν παραπονέθηκε στο κομμωτήριο, της πρόσφεραν δωρεάν θεραπεία μαλλιών για να αναπληρώσουν το λάθος τους. Η γυναίκα είπε στο δικαστήριο ότι η θεραπεία ήταν «αμφιβόλου ποιότητας και είχε ως αποτέλεσμα τη ζημιά στα μαλλιά της».

«Επίσης υπέστη απώλεια εισοδημάτων λόγω της ψυχολογικής κατάρρευσης μετά το κακό κούρεμα και τη βασανιστική θεραπεία μαλλιών, που ακολούθησε. Άφησε επίσης τη δουλειά της. Έχει υποστεί πόνο και τραύματα τα τελευταία δύο χρόνια, μετά από αυτό το περιστατικό» ανέφερε το δικαστήριο.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ