Ιερέας τιμωρήθηκε με δυσμενή μετάθεση επειδή η γυναίκα του συμμετείχε σε καλλιστεία

Ιερέας τιμωρήθηκε με δυσμενή μετάθεση επειδή η γυναίκα του συμμετείχε σε καλλιστεία Facebook Twitter
0

Ένας ορθόδοξος ιερέας στη Ρωσία τιμωρήθηκε με δυσμενή μετάθεση επειδή η γυναίκα του συμμετείχε σε τοπικά καλλιστεία.

Το ζευγάρι ζει στην πόλη Μαγκντικογκόρσκ στα Ουράλια Όρη. Η σύζυγος του ιερέα, η Οκζάνα Ζότοβα είναι ιδιοκτήτης κέντρου αισθητικής και κέρδισε πρόσφατα τον τίτλο της Μις Αισθησιασμός σε τοπικό διαγωνισμό ομορφιάς.

Όμως συγκέντρωσε έντονη κριτική όταν έγινε γνωστό μέσω του Διαδικτύου πως είναι παντρεμένη με ιερέα. 

Μόλις οι εκκλησιαστικές αρχές της τοπικής επισκοπής έμαθαν τα νέα απομάκρυναν τον ιερέα Σεργκέι Ζότοφ από τη θέση του στον Καθεδρικό Ναό της πόλης. 

Πλέον ασκεί το επάγγελμα του σε απόσταση 65 χιλιομέτρων από το Μαγκντικογκόρσκ , σε ένα χωριό με πληθυσμό μόλις 4.000 κατοίκους. 

Ο αρχιερέας Φεοντόρ Σαπρίκιν, επικεφαλής στο τοπικό επισκοπικό δικαστήριο διακήρυξε πως  «πρόκειται για μεγάλη αμαρτία όταν η γυναίκα ενός ιερωμένου εκθέτει τον εαυτό της σε ένα δημόσιο θέαμα. 

Αποφάσισε πως ο Σεργκέι Ζότοφ δεν θα αποκατασταθεί επειδή «μέχρι η γυναίκα του να δείξει μετάνοια». 

«Τι είδους παπάς είναι αν δεν μπορεί να συγκρατήσει την οικογένεια του. Πως σκοπεύει να ελέγξει τότε το ποίμνιο του», ήταν τα οργισμένα λόγια του Σαπρίκιν. 

Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές σε ρωσικές ιστοσελίδες δεν ήταν η πρώτη φορά που η συμπεριφορά της συγκεκριμένης γυναίκας ξέφυγε από τα «αποδεκτά ήθη» για σύζυγο ιερέα. 

o ιερέας Λεβ Μπακλίτσκι, επίσης στην ίδια επισκοπή επιβεβαιώνει πως στο παρελθόν η κυρία Ζότοβα είχε αναρτήσει στα social media φωτογραφίες με μαγιό σε παραλία τις οποίες έσβησε αργότερα.

Χαρακτήρισε αυτή τη συμπεριφορά «χωρίς αμφιβολία απαράδεκτη» και ανέφερε πως η μετάθεση για τον Πατέρα Ζότοφ είναι «ένα προσωρινό μέτρο «για να έρθει στα συγκαλά του».

Ο ίδιος ο ιερέας, μεταδίδε το BBC, παραδέχεται το λάθος του και αναφέρει πως η μετάθεση είναι μία αρκετά επιεικής τιμωρία» Όμως την ίδια στιγμή παραπονέθηκε για τα επιθετικά σχόλια που δέχθηκε η σύζυγος του στα social media.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιούν ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η αυτοκράτειρα Μασάκο - Την Τρίτη θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν τους ο Βρετανός μονάρχης 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ