Ιαπωνία: Ο πρώτος άνθρωπος με master στις σπουδές νίντζα- Αποφοίτησε από πανεπιστήμιο

Ιαπωνία: Ο πρώτος άνθρωπος με master στις σπουδές νίντζα- Αποφοίτησε από πανεπιστήμιο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου YouTube
0

Ο Genichi Mitsuhashi είναι ο πρώτος άνθρωπος που πήρε master σε σπουδές για τους νίντζα, καθώς αποφοίτησε από πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας.

Ο 45χρονος την τελευταία διετία έκανε σπουδές για την ιστορία, τις παραδόσεις και τις τεχνικές μάχης των νίντζα, στο Mie University. Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δημιούργησε το 2017 το διεθνές ερευνητικό κέντρο για τους νίντζα και το 2018 ξεκίνησε ο σχετικός κύκλος σπουδών. Ο Mitsuhashi είναι ο πρώτος που πήρε μεταπτυχιακό σε αυτό το αντικείμενο.

Πέρα από τη μελέτη ιστορικών κειμένων, ο 45χρονος δηλώνει ότι ακολούθησε και τον τρόπο που ζούσαν οι νίντζα. «Διάβασα ότι εργάζονταν ως αγρότες το πρωί και εκπαιδεύονταν στις πολεμικές τέχνες το απόγευμα», εξηγεί ο Mitsuhashi. Έτσι και ο ίδιος καλλιεργούσε λαχανικά ενώ τελειοποιούσε τις γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες, πέρα από την παρακολούθηση των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο.

«Με αυτό τον συνδυασμό θεωρούσα ότι θα μάθαινα για τους πραγματικούς νίντζα», λέει ο 45χρονος, που έμαθε και κουνγκ φου, όπως και μια γιαπωνέζικη πολεμική τέχνη γνωστή ως Shorinji Kempo. Ο ίδιος έχει σχολή πολεμικών τεχνών, αλλά και ένα πανδοχείο.

Το πανεπιστήμιο Mie βρίσκεται στην πόλη Ίγκα, όπου θεωρείται ότι κάποτε ζούσαν πολλοί νίντζα. Ο Yuji Yamada, καθηγητής ιαπωνικής ιστορίας στο πανεπιστήμιο δηλώνει ενθουσιασμένος με την αφοσίωση που επέδειξε ο Mitsuhashi στις σπουδές του.

«Κάνουμε μαθήματα ιστορίας αλλά και για τις ικανότητες των νίντζα. Αλλά δεν περίμενα ότι θα εμπλακεί σε τέτοιο βαθμό όπως να ζει σαν πραγματικός νίντζα», δηλώνει ο καθηγητής, σημειώνοντας ότι περίπου τρεις φοιτητές εγγράφονται κάθε χρόνο, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από το εξωτερικό. Αλλά προειδοποίησε ότι οι σπουδές είναι για να μάθει κανείς για τους νίντζα, όχι να γίνει ένας από αυτούς.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM