Ιαπωνία και Νότια Κορέα εξακολουθούν να ερίζουν για τις "σκλάβες του σεξ" του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Ιαπωνία και Νότια Κορέα εξακολουθούν να ερίζουν για τις "σκλάβες του σεξ" του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου Facebook Twitter
Tέσσερις Κορεάτισσες "γυναίκες ανακούφισης" (η μία, έγγυος), φωτογραφίζονται μαζί με τον Κινέζο στρατιώτη, ο οποίος πιθανότατα τις απελευθέρωσε από τα δεσμά του Ιαπωνικού Αυτοκρατορικού Στρατού
1

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα δήλωσε σήμερα ότι προγραμματίζει μια επίσκεψη στη Νότια Κορέα και σημείωσε ότι ελπίζει σε μια επίλυση της μακροχρόνιας διένεξης με τη Σεούλ όσον αφορά τις "γυναίκες ανακούφισης".


Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών μετά τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε του έδωσε εντολή να μεταβεί στη Σεούλ για συνομιλίες σε υπουργικό επίπεδο τη Δευτέρα για την επίλυση του θέματος των "γυναικών ανακούφισης", όπως είναι γνωστές οι Κορεάτισσες που είχαν χρησιμοποιηθεί ως σκλάβες για σεξ από τον αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Η Σεούλ θεωρεί ότι οι Ιάπωνες ηγέτες δείχνουν απροθυμία να επανορθώσουν για το μιλιταριστικό παρελθόν της χώρας τους και αυτό έχει επιπτώσεις στους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο τον περασμένο μήνα υπήρξε μια αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας μετά τη συνάντηση που είχε ο Άμπε με την πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκεούν Χίε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δυστυχώς αυτό το θέμα ακόμα δεν έχει επιλυθεί και δεν αφορά μόνο Νοτιοκορεάτισες. Όμως τόσο η Ιαπωνία όσο και η Νότια Κορέα το χρησιμοποιούν όχι μόνο για να κάνουν εξωτική πολιτική, αλλά και για εσωτερική κατανάλωση. Στο μεταξύ αυτές οι γυναίκες γερνούν και πεθαίνουν χωρίς να δικαιώνονται για τη βαναυσότητα που δέχτηκαν.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ