«Πιθανή πειρατεία» χαρακτηρίζει η ναυτιλιακή υπηρεσία της Βρετανίας (UKMTO) το συμβάν που είναι σε εξέλιξη σε τάνκερ το οποίο πλέει στα ανοιχτά της Φουτζάιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Η UKMTO, που βασίζει τις πληροφορίες της σε τρίτη πηγή, προειδοποίησε τα παραπλέοντα σκάφη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Το επεισόδιο σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλίων ανατολικά της Φουτζάιρα.

 

Βρετανικές πηγές εκτιμούν ότι το πλοίο ότι το δεξαμενόπλοιο ασφάλτου Asphalt Princess, με σημαία Παναμά, έχει καταληφθεί και υποθέτουν ότι «δυνάμεις υποστηριζόμενες από το Ιράν» έχουν επιβιβαστεί σε αυτό, σύμφωνα με τους Times. Η UKMTO δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πλοίο ή τα πλοία που εμπλέκονται στο συμβάν.

 

«Βρετανικές πηγές πιστεύουν ότι στο Asphalt Princess έγινε πειρατεία. Εργάζονται εικάζοντας ότι ο ιρανικός στρατός ή συνεργάτες του έχουν επιβιβαστεί στο σκάφος», έγραψε στο Twitter δημοσιογράφος των Times, που κάνει ρεπορτάζ για αμυντικά θέματα. 

 

Το περιστατικό αυτό έρχεται πέντε ημέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε άλλο τάνκερ, το Mercer Street, ενώ έπλεε στα ανοιχτά του Ομάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μέλη του πληρώματός του. Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες επιρρίπτουν την ευθύνη στο Ιράν.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters