Η Τζάνετ Τζάκσον δεν ζητά συγγνώμη για το σχόλιο ότι η Κάμαλα Χάρις «δεν είναι μαύρη»

Η Τζάνετ Τζάκσον δεν ζητά συγγνώμη για το σχόλιο ότι η Κάμαλα Χάρις «δεν είναι μαύρη» Facebook Twitter
Τζάνετ Τζάκσον/ Φωτ.: EPA
0

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στον Guardian το Σάββατο, η Τζάνετ Τζάκσον έκανε ορισμένα σοκαριστικά σχόλια σχετικά με την υποψήφια πρόεδρο Κάμαλα Χάρις. 

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα η Αμερική να εκλέξει μια μαύρη γυναίκα ως πρόεδρο, η Τζάκσον ανέφερε για τη Χάρις: «Ξέρετε τι λένε; Ότι δεν είναι μαύρη. Αυτό άκουσα. Ότι είναι Ινδή». Όταν ο δημοσιογράφος της εξήγησε ότι η Χάρις είναι «και τα δύο», η τραγουδίστρια απάντησε: «Ο πατέρας της είναι λευκός. Αυτό μου είπαν. Δηλαδή, δεν έχω παρακολουθήσει ειδήσεις τις τελευταίες μέρες. Μου είπαν ότι ανακάλυψαν πως ο πατέρας της ήταν λευκός».

Τα σχόλια της Τζάκσον, τα οποία ο δημοσιογράφος του  Guardian χαρακτήρισε ως «παρόμοια με τις θεωρίες συνωμοσίας τύπου QAnon», φαίνεται να μοιάζουν ρατσιστικές αναφορές που είχε κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ενός πάνελ της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Δημοσιογράφων τον Αύγουστο. Εκεί, ο Τραμπ είχε ισχυριστεί ότι η Χάρις «προωθούσε μόνο την ινδική της κληρονομιά» μέχρι που «έτυχε να γίνει μαύρη» για πολιτικό όφελος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χάρις μιλάει συχνά για την ανατροφή της από τη μητέρα της, μια μετανάστρια από την Ταμίλ Ινδία, και τον πατέρα της, που είναι Τζαμαϊκανοαμερικανός.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν άμεσες αντιδράσεις. Το Σάββατο, το Buzzfeed και άλλα μέσα δημοσίευσαν δήλωση από τον Μο Ελμάσρι, έναν παραγωγό που συνδέεται με το επερχόμενο ντοκιμαντέρ της Τζάκσον, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι μάνατζέρ της. «Η Τζάνετ Τζάκσον θα ήθελε να διευκρινίσει τα πρόσφατα σχόλιά της», ανέφερε η δήλωση. «Αναγνωρίζει ότι οι δηλώσεις της σχετικά με την ταυτότητα της Κάμαλα Χάρις βασίστηκαν σε παραπληροφόρηση. Η Τζάκσον σέβεται τη διπλή κληρονομιά της Χάρις ως μαύρη και Ινδή και ζητά συγγνώμη για τυχόν παρεξηγήσεις. Εκτιμά τη διαφορετικότητα που εκπροσωπεί η Χάρις και κατανοεί τη σημασία της εορτασμού αυτής της διαφορετικότητας στη σημερινή κοινωνία».

Ωστόσο, την Κυριακή, η κατάσταση έγινε ακόμη πιο περίπλοκη όταν εκπρόσωποι της Τζάκσον δήλωσαν στο Variety ότι ο Ελμάσρι δεν είναι, στην πραγματικότητα, μάνατζέρ της και δεν είχε εξουσιοδοτηθεί να μιλήσει εξ ονόματός της. Η Washington Post επιβεβαίωσε ότι η τραγουδίστρια δεν είχε εκδώσει επίσημα συγγνώμη. 

Όταν επικοινώνησε το Daily Beast με τον Ελμάσρι, εκείνος άφησε να εννοηθεί ότι είχε διαφωνίες με την Τζάκσον και τον αδελφό της, Ράντι, σχετικά με τα σχόλια της συνέντευξης. «Η Τζάνετ Τζάκσον με απέλυσε λόγω διαφωνιών μεταξύ εμού, της ίδιας και του Ράντι μετά τη συνάντησή της με το Guardian και τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις της», ανέφερε σε email. Πρόσθεσε επίσης: «Όλη μου η υποστήριξη στην Καμάλα Χάρις».

Με πληροφορίες απο The Cut

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΛΗΓΜΑ CEO

Διεθνή / Η CIA πίσω από το πλήγμα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Associated Press 

Πρόκειται για την πρώτη γνωστή άμεση αμερικανική επιχείρηση σε έδαφος της Βενεζουέλας από τότε που η Ουάσινγκτον ξεκίνησε σειρά πληγμάτων σε διεθνή ύδατα στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της διακίνησης ναρκωτικών
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Διεθνή / Από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Ντέιβιντ Λιντς - Οι προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή το 2025

Από θρησκευτικούς ηγέτες με παγκόσμια επιρροή έως εμβληματικούς δημιουργούς της τέχνης και του κινηματογράφου, το 2025 σημαδεύτηκε από την απώλεια μεγάλων προσωπικοτήτων
THE LIFO TEAM
Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Διεθνή / Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Η Eurostar ανέφερε ότι σκοπεύει να εκτελέσει όλα τα δρομολόγιά της σήμερα, Τετάρτη, προειδοποιώντας ωστόσο πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, ίσως και ακυρώσεις
THE LIFO TEAM