Η Τουρκία άρχισε την ανέγερση τείχους 144 χλμ. στα σύνορα με το Ιράν για να μην περνούν αντάρτες του ΡΚΚ

Η Τουρκία άρχισε την ανέγερση τείχους 144 χλμ. στα σύνορα με το Ιράν για να μην περνούν αντάρτες του ΡΚΚ Facebook Twitter
0

Η Τουρκία ξεκίνησε την οικοδόμηση ενός «τείχους ασφαλείας» στα σύνορά της με το Ιράν, έγινε γνωστό σήμερα από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Άγρι, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

 

«Ο κυβερνήτης της Άγρι, Σουλεϊμάν Ελμπάν, επισκέφθηκε τον χώρο όπου ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης ενός τείχους ασφαλείας στα σύνορα, προκειμένου να επιθεωρήσει» την εξέλιξη του έργου, επιβεβαίωσε το γραφείο του κυβερνήτη σε ένα δελτίο τύπου, διευκρινίζοντας ότι επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από εκπροσώπους των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

 

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο της τοπικής κυβέρνησης εικονίζουν τη μεταφορά τεράστιων κομματιών μπετόν.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan, αυτοί οι ογκόλιθοι από σκυρόδεμα έχουν μήκος δύο μέτρα επί τρία ύψος και ζυγίζουν ο καθένας επτά τόνους.

 

Οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει τον Μάιο την οικοδόμηση αυτού του τείχους, μήκους 144 χιλιομέτρων, με στόχο την αναχαίτιση της διέλευσης από τα σύνορα μελών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών εκτείνονται σε περίπου 500 χιλιόμετρα.

 

Η Τουρκία είχε ήδη ξεκινήσει το 2015 την οικοδόμηση ενός τείχους στα σύνορα με τη Συρία, για να εμποδίσει κάθε απόπειρα διείσδυσης στο έδαφός της των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και την παράνομη διέλευση προσώπων από τη μία χώρα στην άλλη.

 

Τον Ιούνιο ο υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ γνωστοποίησε ότι οικοδομήθηκαν στη συριακή μεθόριο 690 χιλιόμετρα του τείχους εκ των 828 χιλιομέτρων που προβλέπονταν.

 

ΠΗΓΉ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Διεθνή / Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός Ρουτζινιένε δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει το διάταγμα, το οποίο περιλαμβάνει μόνο πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις για τους πολίτες της Λιθουανίας και της ΕΕ
LIFO NEWSROOM