Οι Αμερικανοί «ορκίζονται» στο όνομα αυτής της συσκευής - Άλλαξε τον τρόπο που μαγειρεύουν

Πατάτες τηγανιτές Facebook Twitter
Fernanda Martinez on Unsplash
0

Μία οικιακή συσκευή φαίνεται ότι έχει φέρει αλλαγές στον τρόπο που μαγειρεύουμε, καθώς δεν κάνει μόνο αυτό που μας έρχεται πρώτα στο μυαλό.

Ο λόγος για την φριτέζα αέρος, για την οποία οι NYTimes γράφουν ότι «μπήκε στην καρδιά των Αμερικανών». Όπως σημειώνουν «αν και η συσκευή πωλείται ως ένας τρόπος για να γίνουν τα φαγητά τραγανά χωρίς τηγάνισμα, όσοι μαγειρεύουν σπίτι την έχουν χρησιμοποιήσει σε αμέτρητες άλλες χρήσεις - και τροφοδότησε μια επιχείρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορούν να φτιάχνουν πατάτες, που θα μοιάζουν αλλά δεν θα είναι τηγανιτές, ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό. Η Ρεμπέκα Άμποτ, φωτογράφος τροφίμων και blogger στη Mesa της Αριζόνα, πριν από έναν χρόνο αγόρασε τη φριτέζα αέρος και ξεκίνησε να μαγειρεύει κατεψυγμένα ρολάκια πίτσας και πατάτας. Ωστόσο, γρήγορα κατάλαβε ότι στη φριτέζα μπορούσε να φτιάξει τα πάντα, μέχρι και σπιτικό cheesecake!

«Τότε άνοιξαν οι πύλες» δήλωσε, σύμφωνα με τους NYTimes. Εκ τοτε έχει μαγειρέψει από αρνίσια παϊδάκια μέχρι κολοκυθόπιτα. Μάλιστα, σήμερα, είναι ιδιοκτήτρια έξι-επτά διαφορετικών εμπορικών σημάτων και διευθύνει ένα μπλογκ, το Air Frying Foodie, μαζί με τη φίλη της Τζένιφερ Γουέστ. Οι δυο τους βρίσκονται πίσω και από τη σελίδα Easy Air Fryer Recipes του Facebook, με συνταγές για τη συσκευή.

Στην φριτέζα αέρος στρέφονται όλο και περισσότεροι μάγειρες, καθώς κάνει τα φαγητά σαν τηγανιτά, αλλά και τα κάνει πιο τραγανά.

Συνταγές με την φριτέζα αέρος κυκλοφορούν, φυσικά, και στο TikTok, με ορισμένους χρήστες να κάνουν καριέρα χάρη σε αυτή.

Πίσω από τη φριτέζα αέρος βρίσκεται ο Fred van der Weij, ο οποίος έψαχνε έναν τρόπο να κάνει τραγανές πατάτες χωρίς να της τηγανίσει. Το 2005, άρχισε να αναπτύσει τη φριτέζα και τρία χρόνια μετά, ανέπτυξε το πρωτότυπο. Η φριτέζα, που μοιάζει με αυγό, παράγεται από την hilips, παρουσιάστηκε το 2010 στη Internationale Funkausstellung, μια μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης στο Βερολίνο.

«Ήταν ένα είδος ιερού δισκοπότηρου, το οποίο έψαχναν πολλές εταιρείες για να φτιάξουν καλύτερες τηγανιτές πατάτες» αναφέρει. «Το να βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε τον χειρισμό πολύ πιο εύκολο και τα αποτελέσματα πολύ καλύτερα, θα ήταν μια πολύ μεγάλη δυνατότητα. Αυτό ήταν ξεκάθαρο. Αλλά δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο μεγάλο όσο είναι τώρα»., προσθέτει.

Η Νάντια Μπαρενστέιν, ιστορικός της γεύσης, αναφέρει ότι η φριτέζα αέρος είναι «στον πάγκο σας, φέρνοντας στο σπίτι αυτό το είδος της αίσθησης, για το οποίο έπρεπε να βασιστείτε σε άλλους ανθρώπους».

Με πληροφορίες NYTimes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ