Η συγκλονιστική εικόνα με τους 600 Αφγανούς στοιβαγμένους σε στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ

Η συγκλονιστική εικόνα με τους 600 Αφγανούς στοιβαγμένους σε στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Συγκλονίζει η φωτογραφία που δείχνει πάνω από 600 Αφγανούς στοιβαγμένους σε ένα τεράστιο φορτηγό αεροσκάφος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ το βράδυ της Κυριακής, όταν το πλήρωμα αποφάσισε να επιτρέψει στους πρόσφυγες να παραμείνουν. 

Ένα πλήθος Αφγανών, που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να διαφύγει από την χώρα στον απόηχο της κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, έτρεξε προς την μισοκατεβασμένη ράμπα του C-17 Globemaster III, μπαίνοντας μέσα στο αεροσκάφος με προορισμό του Κατάρ, σύμφωνα με το Defense One, που δημοσίευσε την φωτογραφία.

Συνολικά περίπου 640 πρόσφυγες κατάφεραν να διαφύγουν από την Καμπούλ με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, πολύ περισσότεροι από τον αριθμό που σκόπευε να μεταφέρει το πλήρωμα.

Χαρακτηριστική του χάος που επικράτησε, χθες Δευτέρα, ήταν η εικόνα εκατοντάδων Αφγανών, που κατέκλυσαν τον αεροδιάδρομο, προσπαθώντας απεγνωσμένα να μπουν σε αμερικανικά αεροσκάφη, με κάποιους να αρπάζουν μέχρι τους τροχούς αεροσκαφών που απογειώνονταν, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο πέφτοντας από ύψος εκατοντάδων μέτρων λίγα λεπτά αργότερα. 

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, στις οποίες έχει ανατεθεί η φύλαξη και η λειτουργία του αεροδρομίου, είχαν σταματήσει χθες τις πτήσεις εξαιτίας του χάους που επικρατούσε.

Πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας δυτικής χώρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως σήμερα το πρωί άρχισαν να απογειώνονται ξανά στρατιωτικά που εκκενώνουν διπλωμάτες και πολίτες από το Αφγανιστάν, καθώς ο διάδρομος μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού απομακρύνθηκε το πλήθος. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Διεθνή / Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Μια 80χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη νήσο Λίζαρντ αφού το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν - Έρευνα διεξάγεται για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και τις ευθύνες του πληρώματος
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM