Η συγκινητική απάντηση ενός ξωτικού του Άγιου Βασίλη στο γράμμα ενός γκέι παιδιού

Η συγκινητική απάντηση ενός ξωτικού του Άγιου Βασίλη στο γράμμα ενός γκέι παιδιού Facebook Twitter
Ο Michael Muñoz ποζάρει με τον Άγιο Βασίλη. Πηγή: TheKitchenGaily/ Twitter
0

Η «Επιχείρηση Άγιος Βασίλης» της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (USPS), που συντονίζει τις απαντήσεις στα γράμματα των παιδιών στον Άγιο Βασίλη, κοινοποίησε τον προηγούμενο μήνα ένα συγκινητικό γράμμα που έλαβαν πέρσι από ένα αγόρι με το όνομα Γουίλ.

Στην επιστολή του το αγόρι έγραφε: «Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, υποστηρίζεις τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα; Αν μιλήσεις με τον Θεό, μπορείς να του πεις ότι τον αγαπώ και να τον ρωτήσεις αν με αγαπά κι εκείνος, επειδή είμαι γκέι; Σε ευχαριστώ. Με αγάπη, Γουίλ».

Το γράμμα συγκίνησε πολύ κόσμο όταν κοινοποιήθηκε στο Twitter, και ευτυχώς έγινε γνωστό ότι ο Γουίλ έλαβε μια τέλεια απάντηση.

Ο Michael Muñoz είναι queer Λατίνος εθελοντής της Επιχείρησης Άγιος Βασίλης, που εμφανίστηκε και στο νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο Dear Santa για τη συγκεκριμένη υπηρεσία της USPS.

Πέρσι τα Χριστούγεννα, ο Muñoz, που υποδύεται το ξωτικό, ένιωσε ότι είχε την ανάγκη να κάνει ένα διάλειμμα από τα εθελοντικά του καθήκοντα, μέχρι που είδε το γράμμα του Γουίλ.

Ο ίδιος δήλωσε στο Advocate: «Μου ράγισε την καρδιά. Κάθε χρόνο διαβάζω δεκάδες γράμματα παιδιών. Κάποια ζητάνε παιχνίδια, αλλά τα περισσότερα ζητάνε ρούχα ή δώρα για τις μαμάδες τους. Το διαφορετικό εδώ είναι ότι αυτό το παιδί δεν ζητά τίποτα υλικό. Το μόνο που ήθελε ήταν να ξέρει ότι τον αγαπάνε και ότι είναι αποδεκτός. Πώς θα μπορούσα να μην του απαντήσω, από τη στιγμή που είναι queer και μεγάλωσα με τα ίδια συναισθήματα; Μέσα σε λίγα λεπτά είχα μιλήσει με πάνω από δέκα μέλη της οικογένειάς μου και του κοινωνικού μου κύκλου και ήμασταν έτοιμοι να του ετοιμάσουμε τα πιο χαρούμενα, πιο γκέι, γεμάτα αγάπη Χριστούγεννα που ελπίζουμε ότι θα θυμάται για πάντα».

Ο Muñoz κινητοποίησε ταχύτατα το δίκτυο των queer φίλων και της οικογένειάς του για να στείλουν στο νεαρό αγόρι μια συλλογή από παιδικά βιβλία με ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπηση, καθώς και ένα αγιοβασιλιάτικο καπέλο με το ουράνιο τόξο.

Παρόλο που δεν έλαβε απάντηση από τον Γουίλ, ο Muñoz είπε ότι κατά τη διάρκεια του χρόνου ευχόταν να είναι ασφαλής, υγιής και κυρίως να λαμβάνει αγάπη.

Το μήνυμα του queer ξωτικού προς όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά που μπορεί να περνάνε δύσκολα κατά τη διάρκεια των γιορτών έλεγε: «Η αγάπη και η χαρά έρχονται με πολλούς τρόπους, κάποιες φορές σε βρίσκουν, ενώ άλλες πρέπει να το ψάξεις εσύ για τον εαυτό σου. Πάντα θα υπάρχουν τραμπούκοι και άτομα που θα έχουν κάτι αρνητικό να πουν, αλλά αν αγαπάς τον εαυτό σου και μοιράζεις αγάπη, δεν μπορούν να σε επηρεάσουν. Να θυμάστε: ο Ρούντολφ, ο τάρανδος του Άγιου Βασίλη, ήταν διαφορετικός, του έκαναν bullying και τολμώ να πω ότι δεν τον αγαπούσαν. Αλλά αυτές ακριβώς οι διαφορές τον έκαναν όμορφο και τελικά ήρωα. Οι διαφορές σου σε κάνουν μοναδικό και όμορφο και κανείς δεν μπορεί να σου το κλέψει αυτό».

Με πληροφορίες από Advocate και Pink News.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ