Η σουηδική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι θα μειώσει τις ώρες λειτουργίας για όλα τα εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, ενώ θα περιορίσει τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται στα καταστήματα, εν όψει του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Η κυβέρνηση είπε ότι θα προτείνει να κλείνουν τα εστιατόρια και οι καφετέριες στις 20:30 από την 1η Μαρτίου.

 

Μέχρι πρότινος υπήρχε απαγόρευση στις πωλήσεις αλκοόλ σε μπαρ μετά τις 20:00, ωστόσο μπορούσαν να παραμένουν ανοιχτά.

 

Σε ό,τι αφορά στα άτομα που θα επιτρέπονται σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα, η κυβερνητική απόφαση ορίζει περαιτέρω μείωση με την δέσμευση να παράσχει σύντομα λεπτομέρειες.

 

«Δεν είναι ώρα να χαλαρώσουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν σε συνέντευξη Τύπου. «Μπορούμε να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα εάν διατηρούμε τις αποστάσεις» πρόσθεσε.

 

Οι ανησυχίες για ένα πιθανό τρίτο κύμα πανδημίας έχουν ενταθεί στη Σουηδία τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο αριθμός των νέων λοιμώξεων έχει αυξηθεί ενώ εξαπλώνονται και οι νέες μεταλλάξεις.

 

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση έχει σταδιακά αυστηροποιήσει τους περιορισμούς από τα τέλη του περασμένου έτους εν και κράτησε τα περισσότερα σχολεία, εστιατόρια και επιχειρήσεις ανοιχτά. Βασική γραμμή της κυβέρνησης ήταν η προσωπική ευθύνη και τα εθελοντικά μέτρα.

 

Με πληροφορίες του Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr