Η Shell σχεδιάζει να εγκαταλείψει τα ορυκτά καύσιμα: «Η παραγωγή πετρελαίου κορυφώθηκε το 2019»

Η Shell σχεδιάζει να εγκαταλείψει τα ορυκτά καύσιμα: «Η παραγωγή πετρελαίου κορυφώθηκε το 2019» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η παραγωγή πετρελαίου κορυφώθηκε το 2019, αναφέρει η Shell, προσθέτοντας παράλληλα πως οι εκπομπές αερίων διοξειδίου του άνθρακα που παράγει μειώνονται. 

Η εταιρεία γνωστοποίησε τα σχέδιά της για εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων με ανακοίνωσή της την Πέμπτη. Παράλληλα ανέφερε ότι αναμένεται η παραγωγή πετρελαίου από εκείνην να μειώνεται περίπου 1% έως 2% κάθε χρόνο. Οι ολικές εκπομπές άνθρακα από την εταιρεία «πιθανόν να έφθασαν» στα υψηλότερα επίπεδα το 2018. 

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Ben van Beurden, η κλιμακούμενη στρατηγική της εταιρείας θα οδηγήσει στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία επιθυμεί να αναπτυχθεί σε αγορές όπου η ζήτηση για καθαρότερα προϊόντα και υπηρεσίες είναι ισχυρότερη, παρέχοντας περισσότερο σταθερές ταμειακές ροές και υψηλότερες αποδόσεις. H Shell, τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε πως έχει ως στόχο να γίνει μία εταιρεία μηδενικών εκπομπών έως το 2050 κάνοντας, όπως η ΒΡ και η ΤΟΤ, στροφή προς την καθαρή ενέργεια. 

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες έχουν «ξεγράψει» περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό το πρίσμα προβλέψεων σύμφωνα με τις οποίες η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου δεν μπορεί ποτέ να ανακάμψει στα επίπεδα που είχαν επιτευχθεί πριν από την πανδημία. Στο εγγύς μέλλον, ωστόσο, η Shell θα συνεχίσει να διοχετεύει περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε έρευνες και άντληση πετρελαίου, ενώ θα επενδύσει 2 δισεκατομμύρια έως 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υδρογόνο. Παράλληλα περίπου 8 έως 9 δισεκ. δολ. κατευθύνονται σε αέριο και χημικά. 

«Στόχος της Shell είναι η δημιουργία σημαντικών επιχειρήσεων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις αρχές της δεκαετίας του 2030», ανέφερε η εταιρεία προσθέτοντας ότι οι κεφαλαιουχικές δαπάνες θα μετατοπιστούν στην καθαρή ενέργεια με την πάροδο του χρόνου. Παράλληλα επιθυμεί να πουλήσει διπλάσιο ρεύμα σε σχέση με αυτό που πουλάει σήμερα - έως το 2030, ενώ έως το 2025 επιθυμεί τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων να φτάσουν τα 500.000 από 60.000 που είναι σήμερα. 

Με πληροφορίες από CNN Business 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM