Η Ryanair κλείνει τη βάση της σε γερμανικό αεροδρόμιο - Μετά την άρνηση των πιλότων για περικοπές

Η Ryanair κλείνει τη βάση της σε γερμανικό αεροδρόμιο - Μετά την άρνηση των πιλότων για περικοπές Facebook Twitter
Η Ryanair κλείνει τη βάση της σε γερμανικό αεροδρόμιο - Μετά την άρνηση των πιλότων για περικοπές
0

Η Ryanair κλείνει τη βάση της στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης Hahn, αφού οι Γερμανοί πιλότοι καταψήφισαν την εναλλακτική για τις περικοπές των μισθών τους.

Η εταιρεία δήλωσε σε υπόμνημα προς τους πιλότους ότι οι βάσεις της στα αεροδρόμια του Βερολίνου Tegel και του Ντίσελντορφ κινδυνεύουν επίσης να κλείσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Αντίθετα, οι πιλότοι και τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair στο Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισαν πρόσφατα υπέρ της αποδοχής περικοπών στις αμοιβές τους, προκειμένου να μειωθούν οι απώλειες των θέσεων εργασίας.

«Πρέπει να προχωρήσουμε με εναλλακτικά μέτρα για την εξοικονόμηση πόρων, κάτι που δυστυχώς θα σημαίνει κλείσιμο βάσεων και απολύσεις», σημειώνει η Ryanair σε υπόμνημα προς τους Γερμανούς πιλότους.

Τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair συμφωνούν ωστόσο, σε προσωρινή περικοπή των αμοιβών τους για να διασωθούν ορισμένες από τις θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται δε ότι η Ryanair ανακοίνωσε τον Μάιο ότι πρόκειται να περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη.

Ωστόσο, νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία αποκάλυψε ότι είχε συνάψει συμφωνία με το σωματείο Unite, έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας του πληρώματος καμπίνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ryanair δεν έχει ακόμη προσδιορίσει πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν από τις αλλαγές στη Γερμανία.


Η γερμανική αεροπορική ένωση Vereinigung Cockpit, από την πλευρά της δήλωσε ότι «λιγότεροι από τους μισούς πιλότους ήταν υπέρ της αποδοχής» της συμφωνίας για την περικοπή μισθών.

«Πιστεύουμε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει ολόκληρη την κοινότητα των πιλότων στη Γερμανία», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι προτεινόμενες περικοπές βασίζονται στα τρέχοντα χρονοδιαγράμματα και επέμεινε ότι θα μπορούσαν να γίνουν «πολύ χειρότερα» τα πράγματα σε περίπτωση επανεμφάνισης του κορωνοϊού.

«Καταστήσαμε σαφές σε όλες τις διαπραγματεύσεις ότι εάν η ψηφοφορία δεν ήταν επιτυχής, τότε το επόμενο βήμα θα έπρεπε να είναι απολύσεις», ανέφερε σχετικά.

«Είναι παράξενο το γεγονός ότι η ένωση έδρασε ενάντια της συμφωνίας γνωρίζοντας καλά ότι το αποτέλεσμα θα ήταν το κλείσιμο της βάσης και η απώλεια θέσεων εργασίας» κατέληξε η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαναφέρει την ιδέα να μετονομαστεί το Υπουργείο Άμυνας σε «Υπουργείο Πολέμου», επικαλούμενος την ιστορία νικών των ΗΠΑ, αλλά η αλλαγή απαιτεί νομοθετική έγκριση
LIFO NEWSROOM
Reuters: Παραιτήθηκε η φωτορεπόρτερ κατηγορώντας το πρακτορείο για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

Διεθνή / Γάζα: Παραιτήθηκε φωτορεπόρτερ του Reuters - Το κατηγορεί για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

«Δεν μπορώ πια να διατηρήσω καμία σχέση με το Reuters, καθώς με τη στάση του ουσιαστικά δικαιολογεί και καλύπτει τη συστηματική δολοφονία 245 δημοσιογράφων στη Γάζα», έγραψε την Τρίτη
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη σε ευρωπαϊκή αποστολή για την Ουκρανία μετά τον πόλεμο, με πληροφορίες, αεράμυνα και επιτήρηση, ενισχύοντας την προστασία της χώρας έναντι μελλοντικής ρωσικής επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM