Η Ρωσία ξεκίνησε την έκδοση διαβατηρίων για τους Ουκρανούς πολίτες σε Μελιτόπολη και Χερσώνα

Η Ρωσία εκδίδει διαβατήρια στους Ουκρανούς πολίτες της Μελιτόποληw και Χερσώνας Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι ρωσικές αρχές στις κατεχόμενες περιοχές της Μελιτόπολης και της Χερσώνας άρχισαν να δίνουν ρωσικά διαβατήρια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tass μέσω Telegram.

Το πρακτορείο έδειξε πλάνα με ρωσικά διαβατήρια που παρουσιάζονταν σε 23 κατοίκους στην Χερσώνα στη νότια Ουκρανία.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Μελιτόπολη μια τελετή για την παρουσίαση των πρώτων ρωσικών διαβατηρίων στους ντόπιους», είπε ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής διοίκησης στην Ζαπορίζια. 

Ο Rogov σημείωσε νωρίτερα ότι περισσότεροι από 70.000 κάτοικοι της περιοχής είχαν υποβάλει αίτηση για ρωσική υπηκοότητα.

Τα πρώτα 23 ρωσικά διαβατήρια παρουσιάστηκαν στους κατοίκους της πόλης Χερσώνα σήμερα, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του TASS.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής και πολιτικής διοίκησης της περιοχής, ο Vladimir Saldo, ήταν ο πρώτος που έλαβε ρωσικό διαβατήριο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε ένα διάταγμα τον Μάιο, με το οποίο απλοποιεί τη διαδικασία αίτησης για ρωσικό διαβατήριο σε κατοίκους στις περιοχές της Ζαπορίζια και Χερσώνας.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε πει τότε πως «Η παράνομη έκδοση διαβατηρίων αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, καθώς και των κανόνων και των αρχών του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.»

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM