Η Ρωσία ξεκίνησε την έκδοση διαβατηρίων για τους Ουκρανούς πολίτες σε Μελιτόπολη και Χερσώνα

Η Ρωσία εκδίδει διαβατήρια στους Ουκρανούς πολίτες της Μελιτόποληw και Χερσώνας Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι ρωσικές αρχές στις κατεχόμενες περιοχές της Μελιτόπολης και της Χερσώνας άρχισαν να δίνουν ρωσικά διαβατήρια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tass μέσω Telegram.

Το πρακτορείο έδειξε πλάνα με ρωσικά διαβατήρια που παρουσιάζονταν σε 23 κατοίκους στην Χερσώνα στη νότια Ουκρανία.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Μελιτόπολη μια τελετή για την παρουσίαση των πρώτων ρωσικών διαβατηρίων στους ντόπιους», είπε ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής διοίκησης στην Ζαπορίζια. 

Ο Rogov σημείωσε νωρίτερα ότι περισσότεροι από 70.000 κάτοικοι της περιοχής είχαν υποβάλει αίτηση για ρωσική υπηκοότητα.

Τα πρώτα 23 ρωσικά διαβατήρια παρουσιάστηκαν στους κατοίκους της πόλης Χερσώνα σήμερα, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του TASS.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής και πολιτικής διοίκησης της περιοχής, ο Vladimir Saldo, ήταν ο πρώτος που έλαβε ρωσικό διαβατήριο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε ένα διάταγμα τον Μάιο, με το οποίο απλοποιεί τη διαδικασία αίτησης για ρωσικό διαβατήριο σε κατοίκους στις περιοχές της Ζαπορίζια και Χερσώνας.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε πει τότε πως «Η παράνομη έκδοση διαβατηρίων αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, καθώς και των κανόνων και των αρχών του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.»

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ